Recepty: Losos s bazalkovo-mátovým krémem

Zdravá a lehká variace na letní grilparty v zahradě.

INGREDIENCE:

25 g čerstvé bazalky
25 g čerstvé máty
200 ml olivového oleje
1 žloutek
1 lžička dijonské hořčice
sůl, čerstvě umletý černý pepř
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 biocitronu
2 lžíce créme fraiche
4 filety z lososa s kůží, asi po 225 g
olej na potření

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1.    V hrnci přivedeme k varu vodu. Bazalku a mátu blanšírujeme asi 10 sekund. Pak lístky vyjmeme a na papírové utěrce necháme okapat. Lístky otrháme, s olivovým olejem rozšleháme v mixéru a necháme 15 minut uležet.
2.    Žloutek utřeme v míse s hořčicí, solí a pepřem na hladký krém. Olivový olej ochucený bazalkou a mátou postupně přiléváme tenkým pramínkem, až je směs hustá a hladká. Nejprve vmícháme citronovou kůru a citronovou šťávu, pak créme fraiche. Krém uložíme do chladu.
3.    Lososa opláchneme studenou vodou, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem a grilujeme kůží dolů při středním žáru 4 minuty. Maso znovu potřeme olejem, obrátíme a grilujeme další 4 minuty. Podáváme horké s bazalkovo-mátovým krémem.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 40 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

 

27.6.2011 11:53

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist