Recepty: Losos s bazalkovo-mátovým krémem

Zdravá a lehká variace na letní grilparty v zahradě.

INGREDIENCE:

25 g čerstvé bazalky
25 g čerstvé máty
200 ml olivového oleje
1 žloutek
1 lžička dijonské hořčice
sůl, čerstvě umletý černý pepř
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 biocitronu
2 lžíce créme fraiche
4 filety z lososa s kůží, asi po 225 g
olej na potření

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1.    V hrnci přivedeme k varu vodu. Bazalku a mátu blanšírujeme asi 10 sekund. Pak lístky vyjmeme a na papírové utěrce necháme okapat. Lístky otrháme, s olivovým olejem rozšleháme v mixéru a necháme 15 minut uležet.
2.    Žloutek utřeme v míse s hořčicí, solí a pepřem na hladký krém. Olivový olej ochucený bazalkou a mátou postupně přiléváme tenkým pramínkem, až je směs hustá a hladká. Nejprve vmícháme citronovou kůru a citronovou šťávu, pak créme fraiche. Krém uložíme do chladu.
3.    Lososa opláchneme studenou vodou, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem a grilujeme kůží dolů při středním žáru 4 minuty. Maso znovu potřeme olejem, obrátíme a grilujeme další 4 minuty. Podáváme horké s bazalkovo-mátovým krémem.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 40 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

 

27.6.2011 11:53

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist