Recepty: Lilková kolečka smažená v pivním těstíčku

Lilek je zelenina, která se používá hojně např. v řecké kychyni. Hodí se např. ke grilování, zapékání nebo smažení. Zkuste tyto likové chipsy a zpestřete posezení s přáteli. Tento recept sice není z nejrychlejších, ale určitě si pochutnáte.

INGREDIENCE:

lilek (1 – 2 kusy)
hladká mouka (2 hrnky)
tmavé pivo (1 hrnek, může být i světlé)
sůl
olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky asi 0,5 cm silné.

2. Plátky nasolíme a necháme alespoň 30 minut „vypotit“.

3. Z mouky a piva a trochy soli připravíme těstíčko, které necháme asi 1/2 hodiny odležet.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Lilky poté máčíme v těstíčku a smažíme na olivovém oleji dozlatova.

5. Osmažená kolečka klademe na papírový ubrousek, aby se zbavila přebytečného tuku a dle chuti dosolíme.

Množství: pro 2 osoby
Doba přípravy: 35 min

Dobrou chuť!

Další recepty

 

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

19.2.2011 3:48
Více o tématu: grilovánízelenina

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist