Recepty: Lilková kolečka smažená v pivním těstíčku

Lilek je zelenina, která se používá hojně např. v řecké kychyni. Hodí se např. ke grilování, zapékání nebo smažení. Zkuste tyto likové chipsy a zpestřete posezení s přáteli. Tento recept sice není z nejrychlejších, ale určitě si pochutnáte.

INGREDIENCE:

lilek (1 – 2 kusy)
hladká mouka (2 hrnky)
tmavé pivo (1 hrnek, může být i světlé)
sůl
olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky asi 0,5 cm silné.

2. Plátky nasolíme a necháme alespoň 30 minut „vypotit“.

3. Z mouky a piva a trochy soli připravíme těstíčko, které necháme asi 1/2 hodiny odležet.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Lilky poté máčíme v těstíčku a smažíme na olivovém oleji dozlatova.

5. Osmažená kolečka klademe na papírový ubrousek, aby se zbavila přebytečného tuku a dle chuti dosolíme.

Množství: pro 2 osoby
Doba přípravy: 35 min

Dobrou chuť!

Další recepty

 

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

19.2.2011 3:48

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist