Recepty: Libečková polévka

Bylinky jsou vždycky dobrý nápad, obzvláště při vaření. Následující polévka je jarní, bylinková a velmi chutná, tak proč ji nezkusit?

INGREDIENCE:

    •    8 – 10 nasekaných stonků libečku s listy
    •    1 mrkev
    •    1/4 petržele
    •    celer
    •    1 nakrájená brambora
    •    sůl
    •    2 lžíce olivového oleje
    •    2 lžíce másla

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Na oleji a másle zpěníme nasekané listy libečku (množství upravíme podle chuti), přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a nakrájenou bramboru.

2. Krátce osmahneme a zalejeme vodou nebo vývarem, osolíme. Vaříme do změknutí brambory.

3. Polévku rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem. Pro zjemnění můžeme použít smetanu.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Tip: k zahuštění polévky lze použít místo brambory i rýžová mouka.

 

Množství: pro 2 osoby
Doba přípravy: 20 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

10.4.2011 5:28
Více o tématu: Bylinky

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist