Recepty: Lahodná kuřecí stehýnka s citrónovou krustou

Velmi jemná a občas trochu nevýrazná chuť kuřecího masa si někdy k sobě zkrátka žádá chuť výraznější – podobně, jako je tomu v případě rybího masa. Citrón jemně dochutí stehna a dodá dozlatova vypečené kůrčičce ten správný šmak.

INGREDIENCE:

12 spodních stehýnek
1 citron
2 lžíce medu
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
sůl,pepř

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Kuřecí stehýnka omyjeme a osušíme. Připravíme si marinádu. Omyjeme a osušíme citron, ostrouháme asi 2 lžičky kůry.

2. Z obou půlek citronu vymačkáme šťávu a smícháme ji s olejem a medem, nastrouháme do ní trochu muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme 3 nasekané stroužky česneku.

3. Kuřecí stehýnka potřeme marinádou ze všech stran a necháme odležet v chladu do druhého dne. Marinovaná stehýnka naskládáme do pekáčku a pečeme je asi 45 min.

4. V průběhu pečení je potíráme zbylou marinádou a před dopečením je poklademe kousky másla. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Množství: pro 5 osob
Doba přípravy: 45 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

6.3.2011 7:12

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist