Recepty: Lahodná kuřecí stehýnka s citrónovou krustou

Velmi jemná a občas trochu nevýrazná chuť kuřecího masa si někdy k sobě zkrátka žádá chuť výraznější – podobně, jako je tomu v případě rybího masa. Citrón jemně dochutí stehna a dodá dozlatova vypečené kůrčičce ten správný šmak.

111405-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

12 spodních stehýnek
1 citron
2 lžíce medu
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
sůl,pepř

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Kuřecí stehýnka omyjeme a osušíme. Připravíme si marinádu. Omyjeme a osušíme citron, ostrouháme asi 2 lžičky kůry.

2. Z obou půlek citronu vymačkáme šťávu a smícháme ji s olejem a medem, nastrouháme do ní trochu muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme 3 nasekané stroužky česneku.

3. Kuřecí stehýnka potřeme marinádou ze všech stran a necháme odležet v chladu do druhého dne. Marinovaná stehýnka naskládáme do pekáčku a pečeme je asi 45 min.

4. V průběhu pečení je potíráme zbylou marinádou a před dopečením je poklademe kousky másla. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Množství: pro 5 osob
Doba přípravy: 45 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

6.3.2011 7:12

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist