Recepty: Lahodná jehněčí pečínka

Perfektní pokrm, který se hodí na slavnostní tabuli, stejně tak jako zajímavé zpestření běžného menu. Proč si občas taky nedopřát nějakou „lepší“ lahůdku…?

INGREDIENCE:

4 plátky jehněčího hřbetu – cca 700 g
50 g slaniny
4 mrkve
1 petržel
1/4 bulvy celeru
4 stroužky česneku
lžíce sekané petrželové nati
1/2 litru těžkého červeného vína
olej
sůl
pepř
hladká mouka na obalování

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme.

2. Maso pak vyndáme a na výpeku popustíme slaninu, zpěníme na půlkroužky nakrájené cibule a rozmačkaný česnek.

3. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a na kostičky nakrájený celer a vše orestujeme. Pak vrátíme zpět maso a podlijeme vínem a dusíme pod poklicí do měkka.

Dorty – inspirativní fotogalerie

4. Kontrolujeme a podle potřeby doléváme další víno. Nakonec přidáme petrželovou nať a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 45 min

Dobrou chuť!

Další recepty

 

1.3.2011 10:23

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist