Recepty: Lahodná jehněčí pečínka

Perfektní pokrm, který se hodí na slavnostní tabuli, stejně tak jako zajímavé zpestření běžného menu. Proč si občas taky nedopřát nějakou „lepší“ lahůdku…?

111409-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

4 plátky jehněčího hřbetu – cca 700 g
50 g slaniny
4 mrkve
1 petržel
1/4 bulvy celeru
4 stroužky česneku
lžíce sekané petrželové nati
1/2 litru těžkého červeného vína
olej
sůl
pepř
hladká mouka na obalování

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme.

2. Maso pak vyndáme a na výpeku popustíme slaninu, zpěníme na půlkroužky nakrájené cibule a rozmačkaný česnek.

3. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a na kostičky nakrájený celer a vše orestujeme. Pak vrátíme zpět maso a podlijeme vínem a dusíme pod poklicí do měkka.

Dorty – inspirativní fotogalerie

4. Kontrolujeme a podle potřeby doléváme další víno. Nakonec přidáme petrželovou nať a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 45 min

Dobrou chuť!

Další recepty

 

1.3.2011 10:23
Více o tématu: jehněčí masopokrmrecept

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist