Recepty: Kuřecí řízky s třešňovou omáčkou

Recept, který nejen úžasně chutná, ale i nádherně vypadá!

15033-1100x618.jpg

INGREDIENCE:

    •    4 ks kuřecích prsou
    •    sůl
    •    grilovací koření
    •    olej
    •    300 g zralých třešní
    •    lžička škrobové moučky
    •    mletá skořice
    •    citrónová šťáva
    •    lžíce zakysané smetany

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a podélně nařízneme tak, aby nebyla příliš vysoká. Přes fólii lehce naklepeme, posypeme grilovacím kořením, pokapeme olejem, naskládáme na sebe a necháme v chladnu chvíli odležet.

2. Třešně musíme nejdříve odpeckovat. Potom je vložíme do kastrolku, podlijeme dvěma lžícemi vody a pod pokličkou pomalu dusíme do změknutí.

3. Měkké třešně rozmixujeme, dochutíme špetkou skořice a citrónové šťávy. Znovu zahřejeme, přimícháme škrobobou moučku rozmíchanou v jedné lžíci vody a necháme velmi krátce přejít varem.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Odstavíme ze zdroje tepla, ale přikryjeme pokličkou, aby omáčka nevychladla.

5. Připravené kuřecí řízky opečeme na oleji po obou stranách, na talíři polijeme ovocnou omáčkou a ozdobíme lžičkou zakysané smetany a případně spirálkami citrónové kůry.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 60 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Jednohubky a chuťovky – inspirativní fotogalerie

 

7.4.2011 5:12

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist