INGREDIENCE:
4 lžíce olivového oleje
120 g pancetta nebo jiná slanina, nakrájíme na kostky
1/2 šálku mouky okořeněné 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře
4 kuřecí prsa
1 šálek vína Marsala
1/2 šálku smetany
nasekaná čerstvá petrželka na ozdobu
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu a dokřupava osmažíme. Opečenou slaninu vyjmeme z pánve.
2. Plátky kuřecího masa obalíme v mouce a v pánvi osmahneme dozlatova. Osmažené plátky přendáme z pánve na taliř.
3. Do pánve s olejem přidáme Marsala víno a na středně vysokém ohni vaříme asi po dobu dvou minut, poté přilejeme smetanu a necháme dusit další asi dvě minuty.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
4. Kuřecí plátky i se slaninou vložíme do omáčky a necháme další asi 3 minuty povařit.
5. Maso na talíři polijeme omáčkou a ozdobíme petrželkou.
Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 20 min
Dobrou chuť!
Foto: framedcooks.com