Recepty: Kuřecí masíčko s krémovou omáčkou Marsala

Je pravda, že kuřecí maso se dá upravit na stovky způsobů. Mnoho z nás jich však vyzkouší jen pár, a protože je vaříme stále dokola, brzy se nám přejí. Nejlepší recepty jsou ty, které jsou jednoduché ale báječně chutnají. A jeden z nich vám právě nabízíme.

120678-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

4 lžíce olivového oleje
120 g pancetta nebo jiná slanina, nakrájíme na kostky
1/2 šálku mouky okořeněné 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře
4 kuřecí prsa
1 šálek vína Marsala
1/2 šálku smetany
nasekaná čerstvá petrželka na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu a dokřupava osmažíme. Opečenou slaninu vyjmeme z pánve.

2. Plátky kuřecího masa obalíme v mouce a v pánvi osmahneme dozlatova. Osmažené plátky přendáme z pánve na taliř.

3. Do pánve s olejem přidáme Marsala víno a na středně vysokém ohni vaříme asi po dobu dvou minut, poté přilejeme smetanu a necháme dusit další asi dvě minuty.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Kuřecí plátky i se slaninou vložíme do omáčky a necháme další asi 3 minuty povařit.

5. Maso na talíři polijeme omáčkou a ozdobíme petrželkou.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 20 min

Dobrou chuť!

Foto: framedcooks.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

9.1.2013 12:13

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist