Recepty: Kuře na bylinkách

Chutná, lehká a zdravá variace, přímo stvořená na gril party v zahradě či na terase.

INGREDIENCE:

1 kuře

citrón

30g cukru krystal

2g máty

0,4 g čerstvě mletého pepře

16ml olivového oleje

0,8g koriandru

špetka soli

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Citrón omyjeme horkou vodou a nakrájíme na tenké plátky. Vodu přivedeme do varu a plátky citrónu vaříme 2 min. Vodu slijeme a plátky zchladíme pod studenou vodou. V malém hrnci přivedeme do varu 100 ml vody s cukrem.

2. Přidáme blanšírované citróny, a zvolna vaříme 10 min. Odstavíme a necháme vychladnout. Prsty uvolníme kůži kuřete od masa. Začneme na krku a pokračujeme ke stehnům. Citrónové plátky necháme okapat.

3. Bylinky /mátu/ osušíme a s plátky citrónu vsuneme pod uvolněnou kůži tak, aby maso na prsou a stehnech bylo zcela pokryté a dobře prosolíme. V hmoždíři rozdrtíme zrnka pepře a bylinky /koriandr/.

4. Smícháme je s olejem a trochou soli a kuře ze všech stran potřeme. Citronový extrakt nalijeme do pečícího stojanu. Grilujeme na stojanu cca 70 min. Před porcováním necháme kuře 10-15 min. uležet.

Grilovací doba: 60 – 70 min
Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

16.6.2011 11:18
Více o tématu: Bylinky

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist