INGREDIENCE:
1 kuře
citrón
30g cukru krystal
2g máty
0,4 g čerstvě mletého pepře
16ml olivového oleje
0,8g koriandru
špetka soli
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Citrón omyjeme horkou vodou a nakrájíme na tenké plátky. Vodu přivedeme do varu a plátky citrónu vaříme 2 min. Vodu slijeme a plátky zchladíme pod studenou vodou. V malém hrnci přivedeme do varu 100 ml vody s cukrem.
2. Přidáme blanšírované citróny, a zvolna vaříme 10 min. Odstavíme a necháme vychladnout. Prsty uvolníme kůži kuřete od masa. Začneme na krku a pokračujeme ke stehnům. Citrónové plátky necháme okapat.
3. Bylinky /mátu/ osušíme a s plátky citrónu vsuneme pod uvolněnou kůži tak, aby maso na prsou a stehnech bylo zcela pokryté a dobře prosolíme. V hmoždíři rozdrtíme zrnka pepře a bylinky /koriandr/.
4. Smícháme je s olejem a trochou soli a kuře ze všech stran potřeme. Citronový extrakt nalijeme do pečícího stojanu. Grilujeme na stojanu cca 70 min. Před porcováním necháme kuře 10-15 min. uležet.
Grilovací doba: 60 – 70 min
Dobrou chuť!
Další recepty