Recepty: Kuře na bylinkách

Chutná, lehká a zdravá variace, přímo stvořená na gril party v zahradě či na terase.

INGREDIENCE:

1 kuře

citrón

30g cukru krystal

2g máty

0,4 g čerstvě mletého pepře

16ml olivového oleje

0,8g koriandru

špetka soli

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Citrón omyjeme horkou vodou a nakrájíme na tenké plátky. Vodu přivedeme do varu a plátky citrónu vaříme 2 min. Vodu slijeme a plátky zchladíme pod studenou vodou. V malém hrnci přivedeme do varu 100 ml vody s cukrem.

2. Přidáme blanšírované citróny, a zvolna vaříme 10 min. Odstavíme a necháme vychladnout. Prsty uvolníme kůži kuřete od masa. Začneme na krku a pokračujeme ke stehnům. Citrónové plátky necháme okapat.

3. Bylinky /mátu/ osušíme a s plátky citrónu vsuneme pod uvolněnou kůži tak, aby maso na prsou a stehnech bylo zcela pokryté a dobře prosolíme. V hmoždíři rozdrtíme zrnka pepře a bylinky /koriandr/.

4. Smícháme je s olejem a trochou soli a kuře ze všech stran potřeme. Citronový extrakt nalijeme do pečícího stojanu. Grilujeme na stojanu cca 70 min. Před porcováním necháme kuře 10-15 min. uležet.

Grilovací doba: 60 – 70 min
Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

16.6.2011 11:18
Více o tématu: Bylinkycitronreceptzahrada

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist