Recepty: Krémová česnečka s krutony

Chřipka a různé viry na nás v poslední době útočí a velké výkyvy počasí tomu moc nepřispívají, proto bychom měli tělu nějak pomoci. A co je lepší než česnek? Zkuste krémovou česnečku, která vás zasytí a také vyzbrojí proti virům.

INGREDIENCE:

100 g másla
4 stroužky česneku
2 cibule
250 g brambor
250 ml mléka
500 ml drůbežího vývaru
hrst nasekaných bylinek na ozdobu
pepř
sůl
2 housky
trocha másla nebo oleje

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V hrnci rozehřejeme třetinu másla, na kterém ze všech stran opečeme oloupané stroužky česneku.

2. Když jsou česneky dozlatova opečené, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a chvíli ji opékáme. Pak přidáme zbývající máslo a brambory nakrájené na kostičky a znovu asi 10 minut restujeme.

3. Až cibule změkne, přilijeme drůbeží vývar s mlékem a vaříme, dokud brambory nezměknou.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Nakonec polévku rozmixujeme a ochutíme solí, pepřem a najemno nasekanými bylinkami na ozdobu.

5. Housky nakrájíme na kostičky a osmahneme. Krutony podáváme v polévce.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 min

Dobrou chut!

Foto: studiohphotography.org

Dorty – inspirativní fotogalerie

26.2.2013 11:50
Více o tématu: česnečkapolévka

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist