Recepty: Krémová česnečka s krutony

Chřipka a různé viry na nás v poslední době útočí a velké výkyvy počasí tomu moc nepřispívají, proto bychom měli tělu nějak pomoci. A co je lepší než česnek? Zkuste krémovou česnečku, která vás zasytí a také vyzbrojí proti virům.

136153-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

100 g másla
4 stroužky česneku
2 cibule
250 g brambor
250 ml mléka
500 ml drůbežího vývaru
hrst nasekaných bylinek na ozdobu
pepř
sůl
2 housky
trocha másla nebo oleje

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V hrnci rozehřejeme třetinu másla, na kterém ze všech stran opečeme oloupané stroužky česneku.

2. Když jsou česneky dozlatova opečené, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a chvíli ji opékáme. Pak přidáme zbývající máslo a brambory nakrájené na kostičky a znovu asi 10 minut restujeme.

3. Až cibule změkne, přilijeme drůbeží vývar s mlékem a vaříme, dokud brambory nezměknou.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Nakonec polévku rozmixujeme a ochutíme solí, pepřem a najemno nasekanými bylinkami na ozdobu.

5. Housky nakrájíme na kostičky a osmahneme. Krutony podáváme v polévce.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 min

Dobrou chut!

Foto: studiohphotography.org

Dorty – inspirativní fotogalerie

26.2.2013 11:50

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist