Recepty: Koláč s tvarohem a kysanou smetanou

Jsme lehce před koncem pracovního týdne a to si zaslouží odměnu:-) Vyzkoušejte náš koláč s tvarohem a zakysanou smetanou. Kromě rybízu se na něj hodí vlastně jakékoliv ovoce ze zahrádky nebo trhu.

129966-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

Těsto:
280 g polohrubé mouky
200 g tuku
2 žloutky
špetka soli
mouka na vál
máslo a mouka na vymazání a vysypání plechu

Náplň:
500 g tučného tvarohu
4 vejce
250 g moučkového cukru (můžeme dát méně cukru a přidat hrozinky)
500 ml zakysané smetany
špetka soli
zahradní ovoce na ozdobu (rybíz, jahody, angrešt…)

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Mouku se solí promneme s tukem. Přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto.
2. Tvaroh osolíme a našleháme dohladka s cukrem, vejci a smetanou.
3. Těsto rozválíme a opatrně přendáme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
4. Těsto na plechu vytvarujeme tak, aby byly pokryty boční stěny plechu.
5. Propíchneme vidličkou a ve středně horké troubě zpola upečeme.
6. Potřeme náplní a dopečeme.
7. Koláč ozdobíme ovocem dle chuti a fantazie.

Dobrou chuť!

Zdroj a Foto: bileplus.cz

22.8.2013 12:58

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist