Recepty: Kohoutek na pěti kořeních

Vyzkoušejte netradiční drůběží dobrůtku připravenou na grilu.

130062-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

1 kohoutek připravený pro kuchyňské zpracování (1,5 kg)
1 lžíce čínského koření „pět vůní“
1 neoloupaný citrón, kousky
1 celý svazek koriandru, svázaný
50 g másla
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce suchého Sherry

Jednohubky a chuťovky – inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Kohoutka uvnitř a zvenčí důkladně potřeme kořením. Vložíme kousky citrónu a koriandr do jeho břišní dutiny. Kohoutka pevně zavážeme  kuchyňskou nití. 

2. V hrnci ohřejme máslo, sojovou omáčku a Sherry a necháme je vřít tak dlouho, až kapalina zhoustne. Kohoutka bohatě potřeme kořenící omáčkou a poté jej v pečící kolíbce grilujeme nepřímo při střední teplotě po dobu 1  ¼-1 ½ hodiny tak, aby při napíchnutí vytékala čirá masová šťáva.

3. Hotového kohoutka sejmeme z grilu, zakryjeme hliníkovou fólií a necháme jej 10-15 minut v klidu předtím, než jej nakrájíme a servírujeme.

Tip:
Přílohy nebo přídavnou nádivku můžete pohodlně péci v hliníkové misce nebo v pánvi na zeleninu na roštu současně s grilováním kohoutka.

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

Doba přípravy: 55 min

Dobrou chuť!

Další recepty

10.10.2011 1:46
Více o tématu: kořenírecept

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist