Recepty: Kohoutek na pěti kořeních

Vyzkoušejte netradiční drůběží dobrůtku připravenou na grilu.

INGREDIENCE:

1 kohoutek připravený pro kuchyňské zpracování (1,5 kg)
1 lžíce čínského koření „pět vůní“
1 neoloupaný citrón, kousky
1 celý svazek koriandru, svázaný
50 g másla
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce suchého Sherry

Jednohubky a chuťovky – inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Kohoutka uvnitř a zvenčí důkladně potřeme kořením. Vložíme kousky citrónu a koriandr do jeho břišní dutiny. Kohoutka pevně zavážeme  kuchyňskou nití. 

2. V hrnci ohřejme máslo, sojovou omáčku a Sherry a necháme je vřít tak dlouho, až kapalina zhoustne. Kohoutka bohatě potřeme kořenící omáčkou a poté jej v pečící kolíbce grilujeme nepřímo při střední teplotě po dobu 1  ¼-1 ½ hodiny tak, aby při napíchnutí vytékala čirá masová šťáva.

3. Hotového kohoutka sejmeme z grilu, zakryjeme hliníkovou fólií a necháme jej 10-15 minut v klidu předtím, než jej nakrájíme a servírujeme.

Tip:
Přílohy nebo přídavnou nádivku můžete pohodlně péci v hliníkové misce nebo v pánvi na zeleninu na roštu současně s grilováním kohoutka.

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

Doba přípravy: 55 min

Dobrou chuť!

Další recepty

10.10.2011 1:46

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist