INGREDIENCE:
1 kohoutek připravený pro kuchyňské zpracování (1,5 kg)
1 lžíce čínského koření „pět vůní“
1 neoloupaný citrón, kousky
1 celý svazek koriandru, svázaný
50 g másla
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce suchého Sherry
Jednohubky a chuťovky – inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Kohoutka uvnitř a zvenčí důkladně potřeme kořením. Vložíme kousky citrónu a koriandr do jeho břišní dutiny. Kohoutka pevně zavážeme kuchyňskou nití.
2. V hrnci ohřejme máslo, sojovou omáčku a Sherry a necháme je vřít tak dlouho, až kapalina zhoustne. Kohoutka bohatě potřeme kořenící omáčkou a poté jej v pečící kolíbce grilujeme nepřímo při střední teplotě po dobu 1 ¼-1 ½ hodiny tak, aby při napíchnutí vytékala čirá masová šťáva.
3. Hotového kohoutka sejmeme z grilu, zakryjeme hliníkovou fólií a necháme jej 10-15 minut v klidu předtím, než jej nakrájíme a servírujeme.
Tip:
Přílohy nebo přídavnou nádivku můžete pohodlně péci v hliníkové misce nebo v pánvi na zeleninu na roštu současně s grilováním kohoutka.
Obložené mísy – inspirativní fotogalerie
Doba přípravy: 55 min
Dobrou chuť!
Další recepty