Domů > Recepty > Recepty: Kachní prsa s celerem a pomerančovým chutney
Recepty: Kachní prsa s celerem a pomerančovým chutney
Kachní prsa budou v této své šťavnaté úpravě jistě chutnat celé vaší rodině.
INGREDIENCE:
• 2 pomeranče
• 1 lžíce másla
• ½ balení (170 g) čerstvých Cranberries (amerických brusinek)
• 2 lžíce cukru
• 100 ml jablečné šťávy
• 6 lžic bílého vína
• 1 kus celé skořice
• 6-8 hvězdiček badyánu
• sůl a pepř
• 4 filety z kachních prsou (po 150g)
• sůl, pepř
• 300 g bulvového celeru
• 1 lžíce olivového oleje
• 1 lžíce másla
• 1 lžíce sekané petrželky
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Pomeranče oloupejte a vykrojte měsíčky dužiny z bílé blány. Šťávu z pomeranče přitom zachyťte. Rozehřejte máslo.
2. Přidejte Cranberries a posypte je cukrem. Cranberries nechte za stálého míchání zkaramelizovat. Přidejte dužinu z pomeranče, pomerančovou i jablečnou šťávu, víno a koření.
3. Bez přikrytí vařte tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Chutney ochuťte solí a pepřem.
4. Troubu předehřejte na 180 stupňů (plyn: stupeň 2-3, horkovzduch: 160 stupňů). Kachní prsa okořeňte solí a pepřem. Kůží dolů je opečte na pánvi, obraťte a znovu nechte opéct. Kachní prsa vyskládejte do ohnivzdorné misky kůží nahoru a nechte péct v troubě asi 6 minut.
5. Celer oloupejte a pokrájejte na tenké proužky. Olivový olej rozehřejte a krátce v něm opečte pokrájený celer. Vmíchejte máslo. Ochuťte solí a pepřem a vmíchejte petrželku. Kachní prsa nakrájejte na plátky a servírujte spolu s opečeným celerem a Cranberry chutney.
Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 35 min
Dobrou chuť!
Další recepty
Dorty – inspirativní fotogalerie