Recepty: Kachní prsa s celerem a  pomerančovým chutney

Kachní prsa budou v této své šťavnaté úpravě jistě chutnat celé vaší rodině.

pomeranc-chutney-1100x618.jpg

INGREDIENCE:

•    2 pomeranče
•    1 lžíce másla
•    ½ balení (170 g) čerstvých Cranberries (amerických brusinek)
•    2 lžíce cukru
•    100 ml jablečné šťávy
•   6 lžic bílého vína
•    1 kus celé skořice
•   6-8 hvězdiček badyánu
•    sůl a pepř
•    4 filety z kachních prsou (po 150g)
•    sůl, pepř
•    300 g bulvového celeru
•    1 lžíce olivového oleje
•    1 lžíce másla
•    1 lžíce sekané petrželky

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1.   Pomeranče oloupejte a vykrojte měsíčky dužiny z bílé blány. Šťávu z pomeranče přitom zachyťte. Rozehřejte máslo.

2.  Přidejte Cranberries a posypte je cukrem. Cranberries nechte za stálého míchání zkaramelizovat. Přidejte dužinu z pomeranče, pomerančovou i jablečnou šťávu, víno a koření.

3.  Bez přikrytí vařte tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Chutney ochuťte solí a pepřem.

4. Troubu předehřejte na 180 stupňů (plyn: stupeň 2-3, horkovzduch: 160 stupňů). Kachní prsa okořeňte solí a pepřem. Kůží dolů je opečte na pánvi, obraťte a znovu nechte opéct. Kachní prsa vyskládejte do ohnivzdorné misky kůží nahoru a nechte péct v troubě asi 6 minut.

5.  Celer oloupejte a pokrájejte na tenké proužky. Olivový olej rozehřejte a krátce v něm opečte pokrájený celer. Vmíchejte máslo. Ochuťte solí a pepřem a vmíchejte petrželku. Kachní prsa nakrájejte na plátky a servírujte spolu s opečeným celerem a Cranberry chutney.
                                                    

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 35 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

 

 

21.10.2011 6:04

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.
TOPlist