Recepty: Kachní prsa s celerem a  pomerančovým chutney

Kachní prsa budou v této své šťavnaté úpravě jistě chutnat celé vaší rodině.

pomeranc-chutney-1100x618.jpg

INGREDIENCE:

•    2 pomeranče
•    1 lžíce másla
•    ½ balení (170 g) čerstvých Cranberries (amerických brusinek)
•    2 lžíce cukru
•    100 ml jablečné šťávy
•   6 lžic bílého vína
•    1 kus celé skořice
•   6-8 hvězdiček badyánu
•    sůl a pepř
•    4 filety z kachních prsou (po 150g)
•    sůl, pepř
•    300 g bulvového celeru
•    1 lžíce olivového oleje
•    1 lžíce másla
•    1 lžíce sekané petrželky

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1.   Pomeranče oloupejte a vykrojte měsíčky dužiny z bílé blány. Šťávu z pomeranče přitom zachyťte. Rozehřejte máslo.

2.  Přidejte Cranberries a posypte je cukrem. Cranberries nechte za stálého míchání zkaramelizovat. Přidejte dužinu z pomeranče, pomerančovou i jablečnou šťávu, víno a koření.

3.  Bez přikrytí vařte tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Chutney ochuťte solí a pepřem.

4. Troubu předehřejte na 180 stupňů (plyn: stupeň 2-3, horkovzduch: 160 stupňů). Kachní prsa okořeňte solí a pepřem. Kůží dolů je opečte na pánvi, obraťte a znovu nechte opéct. Kachní prsa vyskládejte do ohnivzdorné misky kůží nahoru a nechte péct v troubě asi 6 minut.

5.  Celer oloupejte a pokrájejte na tenké proužky. Olivový olej rozehřejte a krátce v něm opečte pokrájený celer. Vmíchejte máslo. Ochuťte solí a pepřem a vmíchejte petrželku. Kachní prsa nakrájejte na plátky a servírujte spolu s opečeným celerem a Cranberry chutney.
                                                    

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 35 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

 

 

21.10.2011 6:04

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist