Recepty: Jambalaya s krevetami a lososem

Tento lákavý pikantní pokrm pochází z Louisiany a věříme, že si i u nás v Čechách najde své fanoušky. Pokud máte rádi lososa, krevety a rýži, pak Jambalayu určitě vyzkoušejte.

INGREDIENCE:

1 1/2 lžíce olivového oleje 
1 cibule, nakrájená najemno
2 stonky celeru, na plátky
1 zelená nebo červená paprika, nakrájená na proužky
2 stroužky česneku, rozdrcené
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky kajenského pepře
1 lžička chilli jemně pálivé
340 g dlouhozrnná bílá rýže
900 ml horkého vývaru se zeleninou
225 g nasekaných konzervovaných rajčat
3 lžíce hrubě nasekané petrželky
100 g velkých, oloupaných, syrových krevet
200 g filé z lososa bez kůže, nakrájíme na kostky o straně 2,5 cm
trochu omáčky Tabasco
Sůl a pepř 

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Ve velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a opékejte za stálého míchání asi 3 minuty. Poté přidejte celer, papriku, česnek, zázvor, kajenský pepř, chilli a rýži. Za stáleho míchání opékejte další 2 minuty.

2. Zalijte horkým vývarem a důkladně promíchejte, pak snižte teplotu tak, aby tekutina jen mírně bublala. Zakryjte pánev a nechte podusit 15 minut. 

3. Přidejte nakrájená rajčata se šťávou, 2 lžíce petrželky, krevety a lososa. Zakryjte a vařte na mírném ohni 10 minut.

4. Přidejte Tabasco omáčku, osolte a opepřete podle chuti. Posypejte zbývající petrželkou a podávejte horké.

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 min

 

Dobrou chut!

Další recepty

Foto: blog.windsorvineyards.com

7.8.2012 12:45

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist