Recepty: Jambalaya s krevetami a lososem

Tento lákavý pikantní pokrm pochází z Louisiany a věříme, že si i u nás v Čechách najde své fanoušky. Pokud máte rádi lososa, krevety a rýži, pak Jambalayu určitě vyzkoušejte.

130019-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

1 1/2 lžíce olivového oleje 
1 cibule, nakrájená najemno
2 stonky celeru, na plátky
1 zelená nebo červená paprika, nakrájená na proužky
2 stroužky česneku, rozdrcené
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky kajenského pepře
1 lžička chilli jemně pálivé
340 g dlouhozrnná bílá rýže
900 ml horkého vývaru se zeleninou
225 g nasekaných konzervovaných rajčat
3 lžíce hrubě nasekané petrželky
100 g velkých, oloupaných, syrových krevet
200 g filé z lososa bez kůže, nakrájíme na kostky o straně 2,5 cm
trochu omáčky Tabasco
Sůl a pepř 

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Ve velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a opékejte za stálého míchání asi 3 minuty. Poté přidejte celer, papriku, česnek, zázvor, kajenský pepř, chilli a rýži. Za stáleho míchání opékejte další 2 minuty.

2. Zalijte horkým vývarem a důkladně promíchejte, pak snižte teplotu tak, aby tekutina jen mírně bublala. Zakryjte pánev a nechte podusit 15 minut. 

3. Přidejte nakrájená rajčata se šťávou, 2 lžíce petrželky, krevety a lososa. Zakryjte a vařte na mírném ohni 10 minut.

4. Přidejte Tabasco omáčku, osolte a opepřete podle chuti. Posypejte zbývající petrželkou a podávejte horké.

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 min

 

Dobrou chut!

Další recepty

Foto: blog.windsorvineyards.com

7.8.2012 12:45

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist