Living.cz > Recepty > Recepty: Italské karbanátky
Recepty: Italské karbanátky
Italská kuchyně je u nás velmi oblíbená. Čím více se blíží doba dovolených, tím ji máme ještě radši. Než si vyrazíte odpočinout si k moři a vychutnat italské speciality, zkuste si připravit pravé italské karbanátky přímo ve vaší kuchyni! Uvidíte, že je to jednoduché 🙂
INGREDIENCE:
Masové kuličky:
200 g mletého hovězího masa
200 g mletého vepřového masa
1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
bílé víno
2 lžíce strouhaného parmazánu
2 stroužky česneku, mleté
3 lžíce jemné strouhanky
Mléko
Hladká mouka na poprášení
Rajčatová omáčka:
2 konzervy sekaných rajčat
2 šalotky, nasekat na jemné kostičky
3 stroužky česneku, nasekané
½ červené chilli, najemno nasekané
Zelené olivy, nakrájené na plátky
1/2 lžičky sušené bazalky nebo 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
1 lžíce nasekaného čerstvého oregana
Sůl a čerstvě mletý černý pepř na dochucení
Olivový olej
Obložené mísy – inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Namočte strouhanku do mléka.
2. Na pánvi lehce osmahněte šalotku, česnek a chilli, dokud nezměknou. Zalijte vínem, přidejte rajčata spolu s bazalkou, oreganem a nakonec olivy. Nechte povařit dalších 5 – 10 minut.
3. Ve velké míse smíchejte hovězí, vepřové, strouhaný parmazán, česnek petržel a směs strouhanky s mlékem. Smíchejte to dobře rukama, až se směs spojí.
4. Ze směsi vytvořte masové kuličky. Tradiční velikost pro tento druh karbanátku je 2-3 cm v průměru, ale můžete jakoukoli velikost chcete. Masovou kuličku obalte v mouce.
5. Na pánvi osmažte karbanátky na rozpáleném olivém oleji do zlatova.
6. Nakonec přidejte karbanátky do rajčatové omáčky. Podávejte s omáčkou a těstovinami nebo křupavým chlebem. Posypejte trochou nasekané petrželky na ozdobu, pokud chcete.
Množství: pro 3-4 osoby
Doba prípravy: 30 min
Dobrou chuť!
Další recepty
Foto: simplyrecipes.com