Domů > Recepty > Recepty:Humrové želé s fenyklovou omáčkou
Recepty:Humrové želé s fenyklovou omáčkou
I když pokrm vypadá složitě, zvládne ho i méně zručný kulinářský laik. A zaručeně mu pak bude tleskat celý stůl.
INGREDIENCE:
2 humři
200 g rybího tuku butterfish
200 ml smetany
1 salátová okurka
30 g humrového másla
30g balsamikového pesta
1 cibule
1 vejce
bazalka
fenykl
sůl
pepř
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Do mixéru dáme butterfish, půlku smetany, vejce, sůl, pepř, bazalku a důkladně rozmixujeme.
2. Přidáme uvařeného, na menší kousky překrojeného humra. Směs důkladně promícháme, pomocí fólie zabalíme do úhledných válečků, které zavážeme a pečeme 60 min. na 60 °C. Následně marinujeme v pestu.
3. Humrovou krustu připravíme z rozpuštěného humrového másla. Důkladně promícháme a dochutíme solí.
4. Fenyklová omáčka: Nadrobno nakrájíme cibuli s fenyklem, na oleji dozlatova orestujeme a zalijeme smetanou.
5. Vaříme 20 min. Rozmixujeme a přecedíme.
6. Polosuché růžové víno s vůní jahod, meruněk, případně i kompotových meruněk. Ve svěží chuti se střední kyselinkou hledejte přezrálé meruňky a červený rybíz.
7. Celkový dojem hladce ovocného rosé umocní harmonie zbytkového cukru s příjemně zakomponovanou kyselinkou.
Množství: pro 2 osoby
Doba přípravy: 30 min
Dobrou chuť!
Další recepty