Recepty:Humrové želé s fenyklovou omáčkou

I když pokrm vypadá složitě, zvládne ho i méně zručný kulinářský laik. A zaručeně mu pak bude tleskat celý stůl.

111390-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

2 humři 
200 g rybího tuku butterfish    
200 ml smetany    
1 salátová okurka    
30 g humrového másla
30g balsamikového pesta
1 cibule    
1 vejce    
bazalka
fenykl
sůl
pepř

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Do mixéru dáme butterfish, půlku smetany, vejce, sůl, pepř, bazalku a důkladně rozmixujeme.

2. Přidáme uvařeného, na menší kousky překrojeného humra. Směs důkladně promícháme, pomocí fólie zabalíme do úhledných válečků, které zavážeme a pečeme 60 min. na 60 °C. Následně marinujeme v pestu.

3. Humrovou krustu připravíme z rozpuštěného humrového másla. Důkladně promícháme a dochutíme solí.

4. Fenyklová omáčka: Nadrobno nakrájíme cibuli s fenyklem, na oleji dozlatova orestujeme a zalijeme smetanou.

5. Vaříme 20 min. Rozmixujeme a přecedíme.

6. Polosuché růžové víno s vůní jahod, meruněk, případně i kompotových meruněk. Ve svěží chuti se střední kyselinkou hledejte přezrálé meruňky a červený rybíz.

7. Celkový dojem hladce ovocného rosé umocní harmonie zbytkového cukru s příjemně zakomponovanou kyselinkou.

Množství: pro 2 osoby
Doba přípravy: 30 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

13.3.2011 9:30
Více o tématu: bazalka

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist