Recepty:Humrové želé s fenyklovou omáčkou

I když pokrm vypadá složitě, zvládne ho i méně zručný kulinářský laik. A zaručeně mu pak bude tleskat celý stůl.

INGREDIENCE:

2 humři 
200 g rybího tuku butterfish    
200 ml smetany    
1 salátová okurka    
30 g humrového másla
30g balsamikového pesta
1 cibule    
1 vejce    
bazalka
fenykl
sůl
pepř

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Do mixéru dáme butterfish, půlku smetany, vejce, sůl, pepř, bazalku a důkladně rozmixujeme.

2. Přidáme uvařeného, na menší kousky překrojeného humra. Směs důkladně promícháme, pomocí fólie zabalíme do úhledných válečků, které zavážeme a pečeme 60 min. na 60 °C. Následně marinujeme v pestu.

3. Humrovou krustu připravíme z rozpuštěného humrového másla. Důkladně promícháme a dochutíme solí.

4. Fenyklová omáčka: Nadrobno nakrájíme cibuli s fenyklem, na oleji dozlatova orestujeme a zalijeme smetanou.

5. Vaříme 20 min. Rozmixujeme a přecedíme.

6. Polosuché růžové víno s vůní jahod, meruněk, případně i kompotových meruněk. Ve svěží chuti se střední kyselinkou hledejte přezrálé meruňky a červený rybíz.

7. Celkový dojem hladce ovocného rosé umocní harmonie zbytkového cukru s příjemně zakomponovanou kyselinkou.

Množství: pro 2 osoby
Doba přípravy: 30 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

13.3.2011 9:30

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist