Domů > Recepty > Recepty: Hovězí maso s brokolicí
Recepty: Hovězí maso s brokolicí
O brokolici se říká, že má spousty vitamínů, hlavně vitamín C, reguluje trávení a vůbec velmi blahodárně působí na naše zdraví. Měli bychom ji tedy častěji zařadit do našeho jídelníčku.
INGREDIENCE:
Omáčka:
1 lžíce rýžového octa
2 lžíce kuřecího vývaru
5 lžic ústřicové omáčky
2 lžíce světle hnědého cukru
1 lžička oleje
2 lžičky kukuřičného škrobu
Hovězí maso a brokolice:
3 lžíce sójové omáčky
650 g hovězího steaku, nakrájeného na plátky o průměru asi 3 cm
6 stroužků česneku, lisovaný
1 polévková lžíce čerstvého zázvoru
1 čajová lžička rostlinného oleje
500 g brokolice, nakrájené na kousky
1/3 šálku vody
3 středně velké jarní cibule, nakrájené na plátky
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Ve středně velké míse smícháme hovězí maso se sójovou omáčkou. Mísu zakryjeme potravinovou fólií a dáme do ledničky nejméně na 10 minut nebo až na 1 hodinu.
2. Mezitím v misce smícháme ingredience na omáčku: rýžový ocet, kuřecí vývar, ústřicovou omáčku, cukr, olej a kukuřičný škrob.
3. V další misce smícháme česnek, zázvor a 1 lžičku rostlinného oleje.
4. Ve velké pánvi rozehřejeme 1-2 lžíce rostlinného oleje a na středně vysokém ohni orestujeme plátky hovězího masa, dokud není propečené. Orestované maso přeneseme do středně velké mísy a zakryjeme pokličkou nebo alobalem.
5. Na pánvi rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje, přidáme brokolici a na 30 sekund orestujeme. Poté přilijeme vodu a necháme brokolici povařit asi 2 minuty. Do pánve přidáme směs česneku a zázvoru a necháme povařit další 2 minuty.
Obložené mísy – inspirativní fotogalerie
6. Nakonec do pánve přidáme hovězí maso a za pomocí vařečky vmícháme směs s ingrediencemi na omáčku. Za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
7. Hotové hovězí s brokolicí na talíři posypeme jarní cibulkou a podáváme s rýží.
Množství: pro 3 – 4 osoby
Doba přípravy: 60 min
Dobrou chuť!
Zdroj a Foto: www.melskitchencafe.com