Recepty: Hovězí guláš

Každý ho vaří jinak a všude trochu jinak chutná. Na čem se ale určitě shodneme je fakt, že právě v tomto mrazivém počasí vám jistě přijde vhod na jakýkoliv způsob. Takže…kolik si dáte knedlíčků? 🙂

INGREDIENCE:

700 kg předního hovězího masa (kližka nebo plec)
500g cibule
sádlo nebo rostlinný olej
1 rajčatové pyré
1 – 2 lžičky hladké mouky na zahuštění
3 lžíce sladké papriky
1 lžíce majoránky
sůl
pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V hrnci rozpustíme sádlo nebo olej. Na drobno nakrájenou cibulku osmahneme do zlatova, přidáme sladkou papriku a rajčatové pyré a celý základ trochu podlijeme.

2. Do hrnce přidáme na kostičky nakrájené maso a zamícháme tak, aby se obalilo vytvořeným základem.

3. Osolíme a přidáme ještě červstvý namletý pepř, červenou papriku a majoránku.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Snížíme plamen a pozvolna maso dusíme, dokud se šťáva trochu neodvaří. Poté zahustíme moukou. Během dušení maso průběžně podléváme, aby se základ nepřipálil.

5. Maso ještě pozvolna dusíme, dokud nebude měkké. Podáváme posypané čerstvě nakrájenou cibulí, nejlépe s houskovým knedlíkem, chlebem nebo těstovinami. Kdo nemá rád cibuli, může zvolit pokrájené nakládané kapie.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 90 min

Dobrou chuť!

Foto: nsidethekaganoffkitchen.com

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

25.1.2013 10:35
Více o tématu: hovězí guláš

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist