Recepty: Houbovo sýrové plačinky

Palačinky se nejčastěji připravují na sladko. S domácí rybízovou marmeládou? Kdo by si nedal, že? Palačinky na slano se u nás už takové popularitě netěší. Což je škoda, protože se do nich hodí prakticky jakákoliv náplň.

INGREDIENCE:

350ml mléka
130g polohrubé či hladké mouky
2 vejce
sůl
olej

Na náplň:
250 – 300g čerstvých hub
lístky oregana    
2 stroužky česneku    
kečup    
světlá hotová jíška    
100g ricotty    
strouhaný parmezán    
2 lžíce oleje
sůl
pepř

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Na omáčku:
300 ml mléka    
strouhaný parmezán    
25g hladké mouky    
muškátový oříšek    
sůl
pepř
4 rajčata    

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V mléce rozšlehejte vejce, mouku a sůl a nechte stát asi 10 minut. Potom usmažte na tukem tence potřené pánvi jednotlivé palačinky.

2. Na oleji zpěňte nasekaný česnek, oregano, přidejte očištěné a pokrájené houby, osolte je a opepřete. Směs poduste doměkka a zahustěte jíškou.

3. Když jsou houby měkké, odstavte je, nechte vychladnout a vmíchejte ricottu a lžíci parmezánu. Směsí potřete palačinky, stočte je a narovnejte do zapékací mísy vytřené olejem. Povrch posypte na kostičky nakrájenými rajčaty.

4. Mléko osolte, opepřete, ochuťte muškátem, rozšlehejte s jíškou nebo moukou, za stálého míchání povařte do zhoustnutí a vmíchejte parmezán.

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

5. Omáčkou přelijte palačinky, posypte je sýrem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a asi 20 minut zapékejte. Podávejte teplé se zeleninovým salátem.

Zkuste také Středomořskou bramorovou omeletu

Dobrou chuť!

Další recepty

28.1.2011 10:46

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist