Recepty: Houbovo sýrové plačinky

Palačinky se nejčastěji připravují na sladko. S domácí rybízovou marmeládou? Kdo by si nedal, že? Palačinky na slano se u nás už takové popularitě netěší. Což je škoda, protože se do nich hodí prakticky jakákoliv náplň.

130098-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

350ml mléka
130g polohrubé či hladké mouky
2 vejce
sůl
olej

Na náplň:
250 – 300g čerstvých hub
lístky oregana    
2 stroužky česneku    
kečup    
světlá hotová jíška    
100g ricotty    
strouhaný parmezán    
2 lžíce oleje
sůl
pepř

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Na omáčku:
300 ml mléka    
strouhaný parmezán    
25g hladké mouky    
muškátový oříšek    
sůl
pepř
4 rajčata    

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V mléce rozšlehejte vejce, mouku a sůl a nechte stát asi 10 minut. Potom usmažte na tukem tence potřené pánvi jednotlivé palačinky.

2. Na oleji zpěňte nasekaný česnek, oregano, přidejte očištěné a pokrájené houby, osolte je a opepřete. Směs poduste doměkka a zahustěte jíškou.

3. Když jsou houby měkké, odstavte je, nechte vychladnout a vmíchejte ricottu a lžíci parmezánu. Směsí potřete palačinky, stočte je a narovnejte do zapékací mísy vytřené olejem. Povrch posypte na kostičky nakrájenými rajčaty.

4. Mléko osolte, opepřete, ochuťte muškátem, rozšlehejte s jíškou nebo moukou, za stálého míchání povařte do zhoustnutí a vmíchejte parmezán.

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

5. Omáčkou přelijte palačinky, posypte je sýrem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a asi 20 minut zapékejte. Podávejte teplé se zeleninovým salátem.

Zkuste také Středomořskou bramorovou omeletu

Dobrou chuť!

Další recepty

28.1.2011 10:46

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist