INGREDIENCE:
3 lžíce másla
1 malá cibule, na kostičky nakrájená
3 stroužky česneku, prolisovat
1 šálek rýže Arborio
1 šálek nasekaných hříbků dle vašeho výběru, nebo vášich oblíbených hub
½ šálku bílého vína
černý pepř
½ lžičky tymiánu
1 lžička soli
3-4 šálky kuřecího vývaru
1 šálek strouhaného sýra (parmezánu nebo jiného trvrdého sýra)
1 ½ šálky strouhanky
1 žloutek
3 lžíce čerstvé pažitky
2 vejce
řepkový olej na smažení (i běžný olej)
čerstvá pažitka na ozdobu
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. V hrnci si na mírném ohni rozehřejeme máslo. Přidáme cibuli a česnek a necháme opéct dozlatova.
2. Přidáme rýži a nakrájené houby. Poté vmícháme bílé víno, sůl, pepř a tymián. Zalijeme horkým kuřecím vývarem a vše promícháme. Rýži necháme vařit 25-30 minut, dokud nezměkne.
3. Když je rýže měkká, vmícháme nastrouhaný sýr. Poté necháme rizoto vychladnout.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
4. Do vychlazeného rizota vmícháme ½ šálku strouhanky, vaječného žloutku a čerstvou pažitku. Ze směsi vytvoříme karbanátky a obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance.
5. Na pánvi si rozeřejeme olej a pečeme každý karbanátek dozlatova, asi 2 minuty z každé strany.
6.Zdobíme pažitkou a můžeme podávat.
Dorty – inspirativní fotogalerie
Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 40 min
Dobrou chuť!
Foto: sweetsugarbean.com