Recepty: Houbovo – rizotové karbanátky

Pokud jste si v posledních dnech zašli na houby, pak si rozhodně vychutnáte náš recept. A máte-li nějaký zaručený tip na chutnou přípravu hub, pošlete nám ho do redakce a my ho zveřejníme.

INGREDIENCE:

3 lžíce másla
1 malá cibule, na kostičky nakrájená
3 stroužky česneku, prolisovat
1 šálek rýže Arborio
1 šálek nasekaných hříbků dle vašeho výběru, nebo vášich oblíbených hub
½ šálku bílého vína
černý pepř
½ lžičky tymiánu
1 lžička soli
3-4 šálky kuřecího vývaru
1 šálek strouhaného sýra (parmezánu nebo jiného trvrdého sýra)
1 ½ šálky strouhanky
1 žloutek
3 lžíce čerstvé pažitky
2 vejce
řepkový olej na smažení (i běžný olej)
čerstvá pažitka na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V hrnci si na mírném ohni rozehřejeme máslo. Přidáme cibuli a česnek a necháme opéct dozlatova.

2. Přidáme rýži a nakrájené houby. Poté vmícháme bílé víno, sůl, pepř a tymián. Zalijeme horkým kuřecím vývarem a vše promícháme. Rýži necháme vařit 25-30 minut, dokud nezměkne.

3. Když je rýže měkká, vmícháme nastrouhaný sýr. Poté necháme rizoto vychladnout.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Do vychlazeného rizota vmícháme ½ šálku strouhanky, vaječného žloutku a čerstvou pažitku. Ze směsi vytvoříme karbanátky a obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance.

5. Na pánvi si rozeřejeme olej a pečeme každý karbanátek dozlatova, asi 2 minuty z každé strany.

6.Zdobíme pažitkou a můžeme podávat.

Dorty – inspirativní fotogalerie

Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 40 min

Dobrou chuť!

Foto: sweetsugarbean.com

16.10.2012 1:35
Více o tématu: rizoto

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist