Recepty: Houbovo – rizotové karbanátky

Pokud jste si v posledních dnech zašli na houby, pak si rozhodně vychutnáte náš recept. A máte-li nějaký zaručený tip na chutnou přípravu hub, pošlete nám ho do redakce a my ho zveřejníme.

121941-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

3 lžíce másla
1 malá cibule, na kostičky nakrájená
3 stroužky česneku, prolisovat
1 šálek rýže Arborio
1 šálek nasekaných hříbků dle vašeho výběru, nebo vášich oblíbených hub
½ šálku bílého vína
černý pepř
½ lžičky tymiánu
1 lžička soli
3-4 šálky kuřecího vývaru
1 šálek strouhaného sýra (parmezánu nebo jiného trvrdého sýra)
1 ½ šálky strouhanky
1 žloutek
3 lžíce čerstvé pažitky
2 vejce
řepkový olej na smažení (i běžný olej)
čerstvá pažitka na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V hrnci si na mírném ohni rozehřejeme máslo. Přidáme cibuli a česnek a necháme opéct dozlatova.

2. Přidáme rýži a nakrájené houby. Poté vmícháme bílé víno, sůl, pepř a tymián. Zalijeme horkým kuřecím vývarem a vše promícháme. Rýži necháme vařit 25-30 minut, dokud nezměkne.

3. Když je rýže měkká, vmícháme nastrouhaný sýr. Poté necháme rizoto vychladnout.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Do vychlazeného rizota vmícháme ½ šálku strouhanky, vaječného žloutku a čerstvou pažitku. Ze směsi vytvoříme karbanátky a obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance.

5. Na pánvi si rozeřejeme olej a pečeme každý karbanátek dozlatova, asi 2 minuty z každé strany.

6.Zdobíme pažitkou a můžeme podávat.

Dorty – inspirativní fotogalerie

Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 40 min

Dobrou chuť!

Foto: sweetsugarbean.com

16.10.2012 1:35

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist