Recepty: Grilovaný tuňák Teriyaki

Opravdová delikatesa z čerstvého tuňáka na grilu ve výborné marinádě. Jako přílohu můžete zvolit rýži, bramborovou kaši nebo salát.

INGREDIENCE:

2 polévkové lžíce světlé sójové omáčky
1 polévková lžíce čínského rýžového vína
1 velký stroužek česneku, prolisovaný
1 polévková lžíce mletého zázvoru
4 steaky z tuňáka (na 175 g, asi 1,5 cm silný)
1 polévková lžíce rostlinného oleje

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V mělké míse smíchejte sójovou omáčku, rýžové víno, česnek a zázvor. Obalte tuňáka v marinádě, zakryjte a dejte do lednice nejméně na dobu 30 minut.

2. Předehřejte gril na střední teplotu.

3. Vyjměte tuňáka z marinády a pomocí štětce potřete steaky z obou stran olejem.

4. Grilujte steaky asi 3 až 6 minut z každé strany.

 

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 60 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: inspired2cook.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

25.1.2012 1:10
Více o tématu: grilovaný tuňák

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist