Recepty: Grilovaný tuňák Teriyaki

Opravdová delikatesa z čerstvého tuňáka na grilu ve výborné marinádě. Jako přílohu můžete zvolit rýži, bramborovou kaši nebo salát.

INGREDIENCE:

2 polévkové lžíce světlé sójové omáčky
1 polévková lžíce čínského rýžového vína
1 velký stroužek česneku, prolisovaný
1 polévková lžíce mletého zázvoru
4 steaky z tuňáka (na 175 g, asi 1,5 cm silný)
1 polévková lžíce rostlinného oleje

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. V mělké míse smíchejte sójovou omáčku, rýžové víno, česnek a zázvor. Obalte tuňáka v marinádě, zakryjte a dejte do lednice nejméně na dobu 30 minut.

2. Předehřejte gril na střední teplotu.

3. Vyjměte tuňáka z marinády a pomocí štětce potřete steaky z obou stran olejem.

4. Grilujte steaky asi 3 až 6 minut z každé strany.

 

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 60 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: inspired2cook.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

25.1.2012 1:10

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist