Recepty: Grilované marinované krevety

Velmi jednoduchý recept na přípravu, vhodný jako předkrm nebo hlavní jídlo pro hosty. Můžete použít čerstvé nebo mražené krevety a pokud vám počasí nedovolí grilovat venku, použijte elektrický gril doma. Jako přílohu doporučujeme salát nebo pečené brambory. Přejeme dobrou chuť.

130054-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

• 3 stroužky česneku
•  80 ml (1 / 3 šálku) olivového oleje
•  60 ml (3 / 4 šálku) rajské omáčky
•  2 lžíce červeného vinného octa
•  2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
•  1 / 2 lžičky soli
•  3 / 4 lžičky pepře
•  1 kg čerstvých oloupaných krevet
•  špízy na kebab

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Ve velké míse smíchejte česnek s olivovým olejem, rajčatovou omáčkou a octem. Dochutíme bazalkou, solí a pepřem. Přidejte krevety a smíchejte se směsí tak, aby byly krevety rovnoměrně pokryté marinádou. Obalte a uskladněte v chladu po dobu asi 30 minut. Mezitím je jednou nebo dvakrát promíchejte.

2. Zahřejte gril na střední teplotu. Napíchejte krevety na špíz (můžete použít i špejle, ty ale před použitím vložte na půl hodiny vody) a potřete je zbylou omáčkou.

3. Grilovací rošt lehce potřete olejem. Pak na horkém grilu opékejte krevetové špízy 2-3 minuty z každé strany, do zlatova.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 60 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: foodbuzz.com

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

20.11.2011 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist