INGREDIENCE:
• 3 stroužky česneku
• 80 ml (1 / 3 šálku) olivového oleje
• 60 ml (3 / 4 šálku) rajské omáčky
• 2 lžíce červeného vinného octa
• 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
• 1 / 2 lžičky soli
• 3 / 4 lžičky pepře
• 1 kg čerstvých oloupaných krevet
• špízy na kebab
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Ve velké míse smíchejte česnek s olivovým olejem, rajčatovou omáčkou a octem. Dochutíme bazalkou, solí a pepřem. Přidejte krevety a smíchejte se směsí tak, aby byly krevety rovnoměrně pokryté marinádou. Obalte a uskladněte v chladu po dobu asi 30 minut. Mezitím je jednou nebo dvakrát promíchejte.
2. Zahřejte gril na střední teplotu. Napíchejte krevety na špíz (můžete použít i špejle, ty ale před použitím vložte na půl hodiny vody) a potřete je zbylou omáčkou.
3. Grilovací rošt lehce potřete olejem. Pak na horkém grilu opékejte krevetové špízy 2-3 minuty z každé strany, do zlatova.
Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 60 min
Dobrou chuť!
Další recepty
Foto: foodbuzz.com