Recepty: Grilovaná kuřecí prsíčka se zeleninou a salsou

Tento, trochu náročnější recept, uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky.

INGREDIENCE:

Na kuřecí prsa:
1 nasekaná šalotka
1 nasekaný stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
4 kuřecí prsa bez kůže (cca 600 g)

Salsa:
5 rajčat
2 limetky
1 paprička jalapeňos
Čerstvý koriandr
Olivový olej
1 červená cibule
Sůl, pepř

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Zelenina:
2 papriky
2 červené cibule
1 svazek jarní cibulky
4 rajčata
3 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
Sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Nasekanou šalotku a česnek dobře promícháme s olivovým olejem. Směsí potřeme maso a při pokojové teplotě je marinujeme 30 minut. Mezitím připravíme salsu. Rajčata zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky.

2. Jalapeňos, koriandr, cibuli nasekáme na jemno a přidáme k rajčatům. Dochutíme limetkovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Zeleninu nakrájíme na větší kousky a vložíme do grilovací misky, pokapeme olivovým olejem a okořeníme solí, pepřem a najemno nakrájeným česnekem.

3. Misku vložíme mezi zásobníky na brikety nebo přímo na gril a přiklopíme. Grilujeme cca. 20-25 minut. V průběhu grilování zeleniny přidáme  kuřecí prsa. Kuřecí prsa necháme okapat a při středním žáru grilujeme 10-12 minut. Jednou obrátíme.

4. Kuřecí prsa napříč nakrájíme a podáváme se salsou, grilovanou zeleninou a tortillami.

doba přípravy: 40 minut
doba grilování kuřecích prsou: 10-12 minut
doba grilování zeleniny: 20-25 minut

Další recepty

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

 

4.7.2011 11:25

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist