Recepty: Grilovaná kuřecí prsíčka s grilovanou zeleninou a salsou

Recept, který nepokazí žádnou gril party.

INGREDIENCE:

Na kuřecí prsa:
1 nasekaná šalotka
1 nasekaný stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
4 kuřecí prsa bez kůže (cca 600 g)

Salsa:
5 rajčat
2 limetky
1 paprička jalapeňos
Čerstvý koriandr
Olivový olej
1 červená cibule
Sůl, pepř

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Zelenina:
2 papriky
2 červené cibule
1 svazek jarní cibulky
4 rajčata
3 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
Sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Nasekanou šalotku a česnek dobře promícháme s olivovým olejem. Směsí potřeme maso a při pokojové teplotě je marinujeme 30 minut. Mezitím připravíme salsu. Rajčata zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky.

2. Jalapeňos, koriandr, cibuli nasekáme na jemno a přidáme k rajčatům. Dochutíme limetkovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Zeleninu nakrájíme na větší kousky a vložíme do grilovací misky, pokapeme olivovým olejem a okořeníme solí, pepřem a najemno nakrájeným česnekem. Misku vložíme mezi zásobníky na brikety nebo přímo na gril a přiklopíme. Grilujeme cca. 20-25 minut.

3. V průběhu grilování zeleniny přidáme kuřecí prsa. Kuřecí prsa necháme okapat a při středním žáru grilujeme 10-12 minut. Jednou obrátíme. Kuřecí prsa napříč nakrájíme a podáváme se salsou, grilovanou zeleninou a tortillami.

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

doba přípravy: 40 minut
doba grilování kuřecích prsou: 10-12 minut
doba grilování zeleniny: 20-25 minut

Dobrou chuť!

Další recepty

8.6.2011 12:24

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist