Recepty: Francouzská cibulová polévka

Máte chuť na něco lehkého, co vás ale zasytí a zároveň potěší vaše chuťové pohárky? Vyzkoušejte polévku, kterou Francouzi milují.

cibulova-polevka-1100x618.png Zdroj: shutterstock.com

INGREDIENCE:

1 kg cibule
máslo
300 g moravského uzeného
strouhaný eidam nebo cihla
tavený smetanový sýr
konzerva žampionů
2 ks toustového chleba nebo 4 krajíčky veky
sůl

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Na másle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme a přidáme na kostičky nakrájené uzené maso.

2. Zalijeme asi 1,5 litrem vody a necháme povařit.

3. Do polévky přidáme nakrájené žampiony a zahustíme taveným sýrem.

4. V toustovači opečeme veku (nebo toustový chléb), kterou položíme na dno talíře, zalijeme hotovou polévkou a posypeme strouhaným sýrem.

Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 15 min

Text: redakce, foto: shutterstock.com

25.7.2022 12:00 | autor: Redakce

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist