Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem

Jistě jste si všimli, že už se začaly prodávat dýně. Jsou zdravé a chutné a dá se z nich připravit velké množství podzimních receptů. Jeden tu pro vás zrovna máme.

129536-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

500 g sladké dýně, oloupané a nakrájené na kostičky
olej
sůl a pepř
5 1/2 šálků kuřecího nebo zeleninového vývaru
2 šálky kulatozrnné rýže, nejlépe Arborio
1/4 šálku nakrájené pažitky
1/4 šálku strouhaného parmezánu
150 g marinovaného balkánského sýra v oleji

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Dýni nakrájíme na kostičky a vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Osolíme, opepříme a pomažeme olejem. Pečeme v troubě asi 20-25 minut, dokud dýně nezměkne.

2. Ve větším hrnci rozpálíme 2 lžičky oleje, přidáme rýži a za stálého míchání 3 minuty opékáme. Pak po částech přiléváme vývar – každou další část přidáváme, až když se předchozí vstřebá. Necháme rýži povařit dokud nezměkne.

3. Nakonec do měkké rýže vmícháme opatrně kostičky dýně, parmezán, pažitku a kostičky marinovaného balkánského sýra. Podle chuti osolíme a opepříme.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 35 min

Dobrou chuť!

Foto: hungrycouplenyc.blogspot.com

10.10.2013 12:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist