Recepty: Dýňové rizoto s balkánským sýrem

Jistě jste si všimli, že už se začaly prodávat dýně. Jsou zdravé a chutné a dá se z nich připravit velké množství podzimních receptů. Jeden tu pro vás zrovna máme.

INGREDIENCE:

500 g sladké dýně, oloupané a nakrájené na kostičky
olej
sůl a pepř
5 1/2 šálků kuřecího nebo zeleninového vývaru
2 šálky kulatozrnné rýže, nejlépe Arborio
1/4 šálku nakrájené pažitky
1/4 šálku strouhaného parmezánu
150 g marinovaného balkánského sýra v oleji

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Dýni nakrájíme na kostičky a vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Osolíme, opepříme a pomažeme olejem. Pečeme v troubě asi 20-25 minut, dokud dýně nezměkne.

2. Ve větším hrnci rozpálíme 2 lžičky oleje, přidáme rýži a za stálého míchání 3 minuty opékáme. Pak po částech přiléváme vývar – každou další část přidáváme, až když se předchozí vstřebá. Necháme rýži povařit dokud nezměkne.

3. Nakonec do měkké rýže vmícháme opatrně kostičky dýně, parmezán, pažitku a kostičky marinovaného balkánského sýra. Podle chuti osolíme a opepříme.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 35 min

Dobrou chuť!

Foto: hungrycouplenyc.blogspot.com

10.10.2013 12:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist