Domů > Recepty > Recepty: Dýňová polévka s brusinkami
Recepty: Dýňová polévka s brusinkami
Zdravá a chutná jarní polévka, která vám jistě zachutná.
INGREDIENCE:
• 400 g dýně hokaido (bez semínek)
◦ 1 brambora (druh, který se dobře rozvaří)
▪ 1 cibule
▪ kousek čerstvého zázvoru velikosti vlašského ořechu
▪ 2 lžíce oleje
▪ 750 ml zeleninového vývaru (instantního)
▪ 1 svazek jarní cibulky
▪ 200 ml smetany na šlehání
▪ 100 g sušených amerických brusinek
▪ sůl, pepř
▪ šťáva ze 2 pomerančů
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Dýni pokrájejte na kostky, brambory oloupejte a pokrájejte. Cibuli oloupejte a nasekejte na kostičky. Zázvor oloupejte a nasekejte na drobné kostičky.
2. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a krátce v něm opečte cibuli, zázvor, dýni a brambory. Zalijte vývarem a přikryté vařte 30 minut.
3. Jarní cibulky očistěte, omyjte a nasekejte najemno. Polévku rozmixujte dohladka. Přidejte smetanu, brusinky a znovu přiveďte k varu. Ochuťte solí a pepřem. Do polévky dejte pomerančovou šťávu a jarní cibulku a nechte prohřát (avšak nevařte) 5 minut. Podle potřeby znovu ochuťte solí a pepřem.
Dorty – inspirativní fotogalerie
Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 60 min
Dobrou chuť!
Další recepty