Recepty: Dýňová polévka s brusinkami

Zdravá a chutná jarní polévka, která vám jistě zachutná.

111359-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

    •    400 g dýně hokaido (bez semínek)
    ◦    1 brambora (druh, který se dobře rozvaří)
    ▪    1 cibule
    ▪    kousek čerstvého zázvoru velikosti vlašského ořechu
    ▪    2 lžíce oleje
    ▪    750 ml zeleninového vývaru (instantního)
    ▪    1 svazek jarní cibulky
    ▪    200 ml smetany na šlehání
    ▪    100 g sušených amerických brusinek
    ▪    sůl, pepř
    ▪    šťáva ze 2 pomerančů

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1.  Dýni pokrájejte na kostky, brambory oloupejte a pokrájejte. Cibuli oloupejte a nasekejte na kostičky. Zázvor oloupejte a nasekejte na drobné kostičky.

2.  Ve velkém hrnci rozehřejte olej a krátce v něm opečte cibuli, zázvor, dýni a brambory. Zalijte vývarem a přikryté vařte 30 minut.

3.  Jarní cibulky očistěte, omyjte a nasekejte najemno. Polévku rozmixujte dohladka. Přidejte smetanu, brusinky a znovu přiveďte k varu. Ochuťte solí a pepřem. Do polévky dejte pomerančovou šťávu a jarní cibulku a nechte prohřát (avšak nevařte) 5 minut. Podle potřeby znovu ochuťte solí a pepřem.

Dorty – inspirativní fotogalerie

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 60 min

Dobrou chuť!

Další recepty

4.5.2011 2:40

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist