Recepty: Dýňová polévka s brusinkami

Zdravá a chutná jarní polévka, která vám jistě zachutná.

INGREDIENCE:

    •    400 g dýně hokaido (bez semínek)
    ◦    1 brambora (druh, který se dobře rozvaří)
    ▪    1 cibule
    ▪    kousek čerstvého zázvoru velikosti vlašského ořechu
    ▪    2 lžíce oleje
    ▪    750 ml zeleninového vývaru (instantního)
    ▪    1 svazek jarní cibulky
    ▪    200 ml smetany na šlehání
    ▪    100 g sušených amerických brusinek
    ▪    sůl, pepř
    ▪    šťáva ze 2 pomerančů

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1.  Dýni pokrájejte na kostky, brambory oloupejte a pokrájejte. Cibuli oloupejte a nasekejte na kostičky. Zázvor oloupejte a nasekejte na drobné kostičky.

2.  Ve velkém hrnci rozehřejte olej a krátce v něm opečte cibuli, zázvor, dýni a brambory. Zalijte vývarem a přikryté vařte 30 minut.

3.  Jarní cibulky očistěte, omyjte a nasekejte najemno. Polévku rozmixujte dohladka. Přidejte smetanu, brusinky a znovu přiveďte k varu. Ochuťte solí a pepřem. Do polévky dejte pomerančovou šťávu a jarní cibulku a nechte prohřát (avšak nevařte) 5 minut. Podle potřeby znovu ochuťte solí a pepřem.

Dorty – inspirativní fotogalerie

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 60 min

Dobrou chuť!

Další recepty

4.5.2011 2:40

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist