Recepty: Dušené hovězí – Beef Stew

Vynikající irské tradiční jídlo, které vám vrátí úsměv do zrmrzlých tváří. I když dušení pokrmu trvá trochu déle, příprava je kupodivu velmi jednoduchá. Jako přílohu můžete zvolit křupavý chléb.

129560-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

1, 5 kg hovězího steaku, nakrájeného na kostky
2 čajové lžičky soli
1 čajová lžička mletého černého pepře
4 lžíce mouky
400 g šalotky, nakrájené
60 g (4 polévkové lžíce) másla 
1 polévková lžíce rostlinného oleje
1 / 2 (400 g) loupaná rajčata v plechovce
750 ml vody
2 kostky hovězí vývar
2 stroužky česneku, mleté
2 lžíce nasekané petrželky
1 / 8 lžičky sušeného tymiánu
250 ml červeného vína
6 mrkve, nasekané
6 řapíky celeru, nasekané
6 brambor, nakrájené na kostičky

Jednohubky a chuťovky – inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a přidáme 4 lžíce mouky. V hrnci orestujeme hovězí maso a šalotku na másle a oleji. Přidáme rajčata, vodu, hovězí vývar a červené víno. Dochutíme česnekem, petrželkou a tymiánem.

2. Přikryjeme a zvolna vaříme 1 1 / 2 hodiny před přidáním mrkve, celeru a brambor.  Nadále dusíme asi 1 hodinu.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 3 hodiny 20 minut

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: thecomfortofcooking.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

3.2.2012 12:30

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist