Recepty: Dušené hovězí – Beef Stew

Vynikající irské tradiční jídlo, které vám vrátí úsměv do zrmrzlých tváří. I když dušení pokrmu trvá trochu déle, příprava je kupodivu velmi jednoduchá. Jako přílohu můžete zvolit křupavý chléb.

INGREDIENCE:

1, 5 kg hovězího steaku, nakrájeného na kostky
2 čajové lžičky soli
1 čajová lžička mletého černého pepře
4 lžíce mouky
400 g šalotky, nakrájené
60 g (4 polévkové lžíce) másla 
1 polévková lžíce rostlinného oleje
1 / 2 (400 g) loupaná rajčata v plechovce
750 ml vody
2 kostky hovězí vývar
2 stroužky česneku, mleté
2 lžíce nasekané petrželky
1 / 8 lžičky sušeného tymiánu
250 ml červeného vína
6 mrkve, nasekané
6 řapíky celeru, nasekané
6 brambor, nakrájené na kostičky

Jednohubky a chuťovky – inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a přidáme 4 lžíce mouky. V hrnci orestujeme hovězí maso a šalotku na másle a oleji. Přidáme rajčata, vodu, hovězí vývar a červené víno. Dochutíme česnekem, petrželkou a tymiánem.

2. Přikryjeme a zvolna vaříme 1 1 / 2 hodiny před přidáním mrkve, celeru a brambor.  Nadále dusíme asi 1 hodinu.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 3 hodiny 20 minut

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: thecomfortofcooking.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

3.2.2012 12:30
Více o tématu: dušené hovězí

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist