Recepty: Domácí rajčatová polévka

Vyzkoušejte si chutnou domácí rajčatovou polévku třeba v kombinaci s grilovanými italskými Panini. Polévka je hotová během 30 minut a hodí se k obědu i večeři.

INGREDIENCE:

 2 lžíce extra panenského olivového oleje
 1 lžíce másla
 1 střední cibule, jemně nasekané
 2 stroužky česneku, nakrájené na kostičky
 1 čajová lžička soli
 2 šálky kuřecího vývaru
 1 konzerva oloupaných rajčat (můžete si i sami spařit a oloupat)
 2 lžíce medu (nebo podle chuti)
 1/3 kysané smetany
 jemně nasekaná čerstvá bazalka
 čerstvě mletý pepř

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Ve velké pánvi zahřejte olej a máslo na mírném ohni. Osmahněte cibuli a česnek a přidejte sůl, vývar, rajčata a med. Přiveďte k varu a nechte povařit 10 až 12 minut. Odstavte z plotny a nechte vychladnout.

2. Po vychladnutí směs rozmixujte, přidejte kysanou smetanu a nechte polévku v hrnci povařit ještě asi 5 až 7 minut.

3. Těsně před podáváním přidejte bazalku a čerstvě mletý pepř.

Množství: pro 2-3 osoby
Doba přípravy: 25 min

Dobrou chuť

Foto: somethewiser.danoah.com

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

15.2.2013 1:56

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist