Recepty: Domácí karbanátky plněné mozzarellou

Velmi jednoduché a chutné – to jsou domácí karbanátky plněné hebkou mozarrellou, které dodají nový šmrnc vašim těstovinám. Výborné jsou ale i s bramborovou kaší.

INGREDIENCE:

2 lžíce extra panenského olivového oleje
450 g libového mletého hovězího masa
1 vejce
1/2 šálku jemně nasekané bílé cibule
1/2 šálku strouhanky
1/2 šálku strouhaného parmazánu
1/4 šálku mléka
2 lžíce mletého ​​česneku
1 lžíce Worcesterové omáčky
1 polévková lžíce hořčice
1 lžička Tabasca
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
Mozzarella kuličky (třešničky)

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů C. Připravíme si zapékací mísu a vytřeme ji olejem.

2. Ve velké míse smícháme mleté maso, vejce, cibuli, strouhanku, parmazán, mléko, česnek, Worcesterovou omáčku, hořčici, Tabasco, sůl a pepř.

3. Utvoříme kulaté karbanátky, do každého karbanátku vtiskneme mozzarellovou kuličku, zabalíme a poválíme v ruce

4. Do připraveného pekáčku vložíme karbanátky a pečeme po dobu 30 až 35 minut.

Hovězí karbanátky podáváme s těstovinami, vařenými brambory nebo zeleninovým salátkem.



Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 45 min

Dobrou chuť!

Foto: picky-palate.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

6.2.2013 11:32

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist