Co budete potřebovat:
• 160 g polotučného tvarohu
• 1 lžíce arašídového másla
• čekankový sirup
Na polevu: 100 g kvalitní hořké čokolády, lžíce kokosového oleje
Na ozdobu: arašídy
Postup:
V misce smíchejte tvaroh, arašídové máslo a čekankový sirup (při doslazování volte množství, jaké vám vyhovuje – my jsme dali 2 velké lžíce čekankového sirupu). Směs rovnoměrně vlijte do formiček na nanuky a dejte zmrazit na zhruba 30 min (tady záleží, jak výkonný mrazák máte). Nakonec rozpusťte hořkou čokoládu s kokosovým olejem (díky kokosovému oleji bude poleva krásně lesklá) a nanuky do polevy namočte. Poleva okamžitě ztuhne a pro efekt můžete, stejně jako my, nanuky ještě postříkat čokoládou a posypat arašídy.
text a foto: Blog Dáme jídlo