Recepty: Detoxikační polévka z červené řepy

I když se to na některých místech Čech a Moravy nezdá, tak tady máme jaro. Vzhledem k tomu, že zima byla tuhá, tak si většina z nás trošku dopřávala (my v redakci ano:-), proto jsme pro vás připravili recept na fantastickou polévku z červené řepy, která má detoxikační účinky a je zdravá.

INGREDIENCE:

12 drobných červených řep
15g másla
2 cibule nakrájené na kostičky
2 mrkve, oloupané a nastrouhané
10g cukru
1.25l zeleninového vývaru
15ml šťávy z citronu
sůl
pepř
1/2 okurky, jemně nastrouhané
čerstvý kopr, jemně nasekaný
8 lžiček bílého jogurtu

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Řepu zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě na 180 ° C  po dobu 30 minut nebo doměkka. Po dopečení necháme řepu chvíli vychladnout a poté oloupeme a nastrouháme. 

2. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a osmažíme cibuli a nastrouhanou mrkev.

3. Přidáme nastrouhanou řepu, cukr a zeleninový vývar a vaříme na mírném ohni 20 až 30 minut.

4. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.

5. Přidáme citronovou šťávu, a dochutíme solí a pepřem.

6. Navrch každé porce přidáme lžíci bílého jogurtu a posypeme koprem.

Množství: pro 8 osob
Doba přípravy: 60 min

Dobrou chuť!

Foto: katethebake.blogspot.com

29.3.2013 1:00
Více o tématu: červená řepapolévka

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist