Recepty: Detoxikační polévka z červené řepy

I když se to na některých místech Čech a Moravy nezdá, tak tady máme jaro. Vzhledem k tomu, že zima byla tuhá, tak si většina z nás trošku dopřávala (my v redakci ano:-), proto jsme pro vás připravili recept na fantastickou polévku z červené řepy, která má detoxikační účinky a je zdravá.

120685-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

12 drobných červených řep
15g másla
2 cibule nakrájené na kostičky
2 mrkve, oloupané a nastrouhané
10g cukru
1.25l zeleninového vývaru
15ml šťávy z citronu
sůl
pepř
1/2 okurky, jemně nastrouhané
čerstvý kopr, jemně nasekaný
8 lžiček bílého jogurtu

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Řepu zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě na 180 ° C  po dobu 30 minut nebo doměkka. Po dopečení necháme řepu chvíli vychladnout a poté oloupeme a nastrouháme. 

2. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a osmažíme cibuli a nastrouhanou mrkev.

3. Přidáme nastrouhanou řepu, cukr a zeleninový vývar a vaříme na mírném ohni 20 až 30 minut.

4. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.

5. Přidáme citronovou šťávu, a dochutíme solí a pepřem.

6. Navrch každé porce přidáme lžíci bílého jogurtu a posypeme koprem.

Množství: pro 8 osob
Doba přípravy: 60 min

Dobrou chuť!

Foto: katethebake.blogspot.com

29.3.2013 1:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist