Recepty: Cuketové carpaccio

Hledáte něco chutného, osvěžujícího, ale nechcete tradiční salát? Zkuste naše carpaccio z cukety. Cuketa patří do skupiny mírně zásaditých potravin a tak je i prospěšná pro tělo.

INGREDIENCE:

3 cukety, nakrájené na velmi tenká kolečka
1 1/2 citrony
malá hrstka petržele, nasekané
malá hrstka kopru, nasekaného
malá hrstka pažitky, nasekané
jedlé květy
ricotta sýr
sůl
extra panenský olivový olej

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Pomocí struhadla nebo velmi ostrým nožem nakrájíme cukety na velmi tenké plátky.

2. Tenké plátky cukety pokládáme na talíř tak aby se částečně překrývali a na talíři tvořily kruhy.

3. Vymačkáme šťávu z 1 1/2 citronu přes plátky cuket a osolíme. Zakryjeme fólií a necháme v ledničce chladem nejméně 1 hodinu.

4. Talíř s cuketovými plátky posypeme nakrájenými bylinkami, jedlými květy a kousky ricotty.

5. Lehce zalijeme olivovým olejem a můžeme podávat.

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 70 min

Dobrou chuť!

Foto: honestlyyum.com

22.7.2013 12:49
Více o tématu: Cuketa Carpaccio

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist