Recepty: Cuketové carpaccio

Hledáte něco chutného, osvěžujícího, ale nechcete tradiční salát? Zkuste naše carpaccio z cukety. Cuketa patří do skupiny mírně zásaditých potravin a tak je i prospěšná pro tělo.

129977-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

3 cukety, nakrájené na velmi tenká kolečka
1 1/2 citrony
malá hrstka petržele, nasekané
malá hrstka kopru, nasekaného
malá hrstka pažitky, nasekané
jedlé květy
ricotta sýr
sůl
extra panenský olivový olej

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Pomocí struhadla nebo velmi ostrým nožem nakrájíme cukety na velmi tenké plátky.

2. Tenké plátky cukety pokládáme na talíř tak aby se částečně překrývali a na talíři tvořily kruhy.

3. Vymačkáme šťávu z 1 1/2 citronu přes plátky cuket a osolíme. Zakryjeme fólií a necháme v ledničce chladem nejméně 1 hodinu.

4. Talíř s cuketovými plátky posypeme nakrájenými bylinkami, jedlými květy a kousky ricotty.

5. Lehce zalijeme olivovým olejem a můžeme podávat.

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie

Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 70 min

Dobrou chuť!

Foto: honestlyyum.com

22.7.2013 12:49

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist