Recepty: Crumble s rebarborou

Máme pro vás rychlý recept na skvělý moučník pro víkendovou pohodu. Crumble si místo rebarbory můžete upéct i s jablky, švestkami nebo třeba meruňkami a rozhodně si k němu nezapomeňte dát trochu zmrzliny. Crumble je tradiční britský koláč, takže si možná zaslouží i šálek voňavého čaje Earl Grey.

129955-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

5 ks stonků rebarbory
3 ks jablek
100 g mletých mandlí
1 lžíce cukru krupice
1 ks balíčků piškotů
1 lžička mleté skořice

Na drobenku:
1/2 hrnku hrubé mouky
125 g másla
150 g cukru krupice

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Do zapékacího pekáče nebo misky naskládáme piškoty.
2. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců a jablka nastrouháme. V misce smícháme rebarboru, nastrouhaná jablka, cukr a mletou skořici.
3. Přidáme na jemno nasekané mandle, vše promícháme a pokládáme na piškoty.
4. V misce připravíme drobenku smícháním cukru, změklého másla a hrubé mouky. Drobenku nasypeme navrch koláče.
5. Crumble pečeme v troubě 35-40 minut, dokud není drobenka zlatohnědá.
6. Podáváme s vanilkovým pudinkem nebo se zmrzlinou.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 50 min

Dobrou chuť!

Foto: thedish.plated.com

31.10.2013 10:39

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist