Recepty: Crumble s rebarborou

Máme pro vás rychlý recept na skvělý moučník pro víkendovou pohodu. Crumble si místo rebarbory můžete upéct i s jablky, švestkami nebo třeba meruňkami a rozhodně si k němu nezapomeňte dát trochu zmrzliny. Crumble je tradiční britský koláč, takže si možná zaslouží i šálek voňavého čaje Earl Grey.

INGREDIENCE:

5 ks stonků rebarbory
3 ks jablek
100 g mletých mandlí
1 lžíce cukru krupice
1 ks balíčků piškotů
1 lžička mleté skořice

Na drobenku:
1/2 hrnku hrubé mouky
125 g másla
150 g cukru krupice

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Do zapékacího pekáče nebo misky naskládáme piškoty.
2. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců a jablka nastrouháme. V misce smícháme rebarboru, nastrouhaná jablka, cukr a mletou skořici.
3. Přidáme na jemno nasekané mandle, vše promícháme a pokládáme na piškoty.
4. V misce připravíme drobenku smícháním cukru, změklého másla a hrubé mouky. Drobenku nasypeme navrch koláče.
5. Crumble pečeme v troubě 35-40 minut, dokud není drobenka zlatohnědá.
6. Podáváme s vanilkovým pudinkem nebo se zmrzlinou.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 50 min

Dobrou chuť!

Foto: thedish.plated.com

31.10.2013 10:39
Více o tématu: Crumble s rebarborou

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist