Recepty: Čokoládovokaramelová jablka

A prý že to nejde! Zdravě mlsat může každý. Přinášíme vám recept, který si oblíbily americké a německé děti. Stačí mít doma zralá jablka, karamel a čokoládu a dobrota je na světě. Možná dokonce přemluvíte i zaryté odpůrce jablek:-)

135922-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

5 zralých jablek
dřevěné špejle
320g karamelu
340g čokolády na vaření
volitelné: polevy na posypání a máčení a sypání (např. sekané oříšky)

Dorty – inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Připravte jablka k namáčení. Napíchněte jablka u stonku na špejle.

2. Na plech na pečení rozprostřete voskový papír.

3. Rozpusťte karamely podle pokynů na obalu nebo si udělejte domácí karamel. Namáčejte jablíčka do rozpuštěného karamelu, a dejte na voskovém papíru do ledničky na 1 hodinu vychladnout.

4. Rozpusťte čokoládu podle pokynů na obalu. Namáčejte jablíčka v karamelu do horké čokolády. Pokud přidáváte sypání jako např. sekané oříšky, barevné hvězdičky nebo perličky – posypte okamžitě,dřív než čokoláda ztuhne.

5. Podávejte ihned nebo po vychladnutí.  

Množství: pro 5 osob
Doba přípravy: 10 minut + 1 hodina na vychladnutí

Dobrou chuť!

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Foto: shewearsmanyhats.com

19.10.2012 12:52

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist