Recepty: Chřestové bábovičky

Chřest se v českých kuchyních zabydluje sice pomalu, ale jistě. Na rozdíl od západní Evropy, kde patří k nejoblíbenějším pokrmům. Možná proto, že kromě blahodárných účinků na lidské zdraví, jej lze připravit na milion způsobů. Ne jen jako polévku, či vařený a posypaný sýrem. Zkuste třeba chřestové bábovičky, jsou vynikající…

INGREDIENCE:

800 g chřestu
200 ml smetany
4 vejce
sůl
barevný pepř
máslo

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Oloupejte a odkrojte zdřevnatělé konce u 800 g zeleného (nebo bílého) chřestu.

2. Vložte ho do vroucí osolené vody a povařte 5 minut.

3. Chřest vyndejte, polovinu ho rozmixujte s 200 ml smetany, vmíchejte 4 vejce, přidejte zbylý drobně nakrájený chřest, osolte a okořeňte barevným pepřem.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Malé formičky vytřete máslem, naplňte hmotou, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 30 minut.

Tip: Ozdobte šunkou a kousky chřestu.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

24.1.2011 9:40

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist