Recepty: Chřestové bábovičky

Chřest se v českých kuchyních zabydluje sice pomalu, ale jistě. Na rozdíl od západní Evropy, kde patří k nejoblíbenějším pokrmům. Možná proto, že kromě blahodárných účinků na lidské zdraví, jej lze připravit na milion způsobů. Ne jen jako polévku, či vařený a posypaný sýrem. Zkuste třeba chřestové bábovičky, jsou vynikající…

INGREDIENCE:

800 g chřestu
200 ml smetany
4 vejce
sůl
barevný pepř
máslo

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Oloupejte a odkrojte zdřevnatělé konce u 800 g zeleného (nebo bílého) chřestu.

2. Vložte ho do vroucí osolené vody a povařte 5 minut.

3. Chřest vyndejte, polovinu ho rozmixujte s 200 ml smetany, vmíchejte 4 vejce, přidejte zbylý drobně nakrájený chřest, osolte a okořeňte barevným pepřem.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Malé formičky vytřete máslem, naplňte hmotou, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 30 minut.

Tip: Ozdobte šunkou a kousky chřestu.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

24.1.2011 9:40

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist