Recepty: Chilli con carne

Zkuste si připravit pikantní mexickou klasiku Chilli con carne. Můžete ji podávat s rýží nebo čerstvým pečivem.. Dobrou chuť.

INGREDIENCE:

250g červených fazolí (mohou být i konzervované ve slaném nálevu)
250g hovězího masa
400ml hovězího vývaru
100g slaniny
200ml rajského protlaku
3 cibule
1 bobkový list
4 stroužky česneku
2 lžičky chilli koření
1 lžička oregana
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce hladké mouky
mletý pepř
sůl

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Pokud nepoužijeme konzervované fazole, tak červené fazole den předem propláchneme a namočíme do vody. Necháme do druhého dne naboptnat.

2. Fazole zalijeme hovězím vývarem, přidáme cibuli, bobkový list a vaříme  doměkka. Pak cibuli a bobkový list vyndáme.

3. Nakrájíme slaninu a hovězí maso na kostičky, orestujeme na pánvi, přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek. Přilijeme rajský protlak smíchaný s moukou, okořeníme chilli kořením, oreganem, drceným kmínem a řádně promícháme. Přidáme fazole i s vývarem, podle chuti osolíme a ještě krátce povaříme.

 

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 50 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: pickmeupmagazine.co.uk

Dorty – inspirativní fotogalerie

24.2.2012 11:00
Více o tématu: Chilli con carne

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist