Recepty: Chilli con carne

Zkuste si připravit pikantní mexickou klasiku Chilli con carne. Můžete ji podávat s rýží nebo čerstvým pečivem.. Dobrou chuť.

111303-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

250g červených fazolí (mohou být i konzervované ve slaném nálevu)
250g hovězího masa
400ml hovězího vývaru
100g slaniny
200ml rajského protlaku
3 cibule
1 bobkový list
4 stroužky česneku
2 lžičky chilli koření
1 lžička oregana
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce hladké mouky
mletý pepř
sůl

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Pokud nepoužijeme konzervované fazole, tak červené fazole den předem propláchneme a namočíme do vody. Necháme do druhého dne naboptnat.

2. Fazole zalijeme hovězím vývarem, přidáme cibuli, bobkový list a vaříme  doměkka. Pak cibuli a bobkový list vyndáme.

3. Nakrájíme slaninu a hovězí maso na kostičky, orestujeme na pánvi, přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek. Přilijeme rajský protlak smíchaný s moukou, okořeníme chilli kořením, oreganem, drceným kmínem a řádně promícháme. Přidáme fazole i s vývarem, podle chuti osolíme a ještě krátce povaříme.

 

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 50 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: pickmeupmagazine.co.uk

Dorty – inspirativní fotogalerie

24.2.2012 11:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist