Recepty: Cannelloni se špenátem a ricottou podle Jamieho Olivera

Zkuste úžasně lehké a super chutné cannelloni podle britského kuchaře Jamie Olivera. Příprava vám sice zabere hodinu, ale výsledek za to opravdu stojí. Dobrou chuť.

INGREDIENCE:
 
máslo, olivový olej
2 stroužky česneku, oloupané a jemně nakrájené
velká hrst čerstvé majoránky nebo oregana, hrubě nasekané
¼ z muškátového oříšku, strouhaný
8 velkých hrstí špenátu
hrst čerstvé bazalky
2 x 400g konzervy kvalitních rajčat, nakrájená
mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
špetka cukru
400 g ricotta sýr, drobivý
2 hrsti čerstvě nastrouhaného parmazánem
16 cannellonů – trubky
200 g mozzarelly

Pro bílou omáčku
1 x 500 ml zakysané smetany
3 ančovičky, jemně nasekané
2 hrsti čerstvě nastrouhaného parmazánu

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Předehřejte troubu na 180 ° C.  Pak najděte kovový plech nebo ohnivzdornou misku, která se bude hodit na cannelloni.

2. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme jeden nakrájený stroužek česneku, hrst majoránky a strouhaný muškátový oříšek. Poté přidáme špenát a vše orestujeme. Asi po 5 minutách přendáme špenát do misky a necháme vychladnout.
 
3. Na stejné pánvi znovu rozehřejeme máslo a olej, přidáme jeden nakrájený stroužek česneku, bazalku, rajčata a zalejeme asi 250ml studené vody. Přidáme sůl a pepř a cukr a necháme dusit asi 10 minut.

4. Mezitim si vychlazený špenát jemně nakrájíme. Do mísy se špenátem přidáme ricottu a hrst parmazánu a vše promícháme. Na připravený kovový plech přelejeme z pánve rajčatovou omáčku. Neuvařené cannelloni plníme prochladlou směsí a skládáme vedle sebe na plech tak, že jimi přikryjeme rajčatovou omáčku.

5.Cannelloni zalijeme bílou omáčkou kterou uděláme smícháním zakysané smetany, ančoviček a dvou hrstní nastrouhaného parmazánu. Nakonec pokapeme olivovým olejem a posypeme zbývajícím parmazánem a kousky mozzarelly. Pečeme 20 až 25 minut dozlatova.

Dorty – inspirativní fotogalerie

 

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 60 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: comumapitadadeacucar.blogspot.com

28.3.2012 12:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist