Recepty: Cannelloni se špenátem a ricottou podle Jamieho Olivera

Zkuste úžasně lehké a super chutné cannelloni podle britského kuchaře Jamie Olivera. Příprava vám sice zabere hodinu, ale výsledek za to opravdu stojí. Dobrou chuť.

INGREDIENCE:
 
máslo, olivový olej
2 stroužky česneku, oloupané a jemně nakrájené
velká hrst čerstvé majoránky nebo oregana, hrubě nasekané
¼ z muškátového oříšku, strouhaný
8 velkých hrstí špenátu
hrst čerstvé bazalky
2 x 400g konzervy kvalitních rajčat, nakrájená
mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
špetka cukru
400 g ricotta sýr, drobivý
2 hrsti čerstvě nastrouhaného parmazánem
16 cannellonů – trubky
200 g mozzarelly

Pro bílou omáčku
1 x 500 ml zakysané smetany
3 ančovičky, jemně nasekané
2 hrsti čerstvě nastrouhaného parmazánu

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Předehřejte troubu na 180 ° C.  Pak najděte kovový plech nebo ohnivzdornou misku, která se bude hodit na cannelloni.

2. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme jeden nakrájený stroužek česneku, hrst majoránky a strouhaný muškátový oříšek. Poté přidáme špenát a vše orestujeme. Asi po 5 minutách přendáme špenát do misky a necháme vychladnout.
 
3. Na stejné pánvi znovu rozehřejeme máslo a olej, přidáme jeden nakrájený stroužek česneku, bazalku, rajčata a zalejeme asi 250ml studené vody. Přidáme sůl a pepř a cukr a necháme dusit asi 10 minut.

4. Mezitim si vychlazený špenát jemně nakrájíme. Do mísy se špenátem přidáme ricottu a hrst parmazánu a vše promícháme. Na připravený kovový plech přelejeme z pánve rajčatovou omáčku. Neuvařené cannelloni plníme prochladlou směsí a skládáme vedle sebe na plech tak, že jimi přikryjeme rajčatovou omáčku.

5.Cannelloni zalijeme bílou omáčkou kterou uděláme smícháním zakysané smetany, ančoviček a dvou hrstní nastrouhaného parmazánu. Nakonec pokapeme olivovým olejem a posypeme zbývajícím parmazánem a kousky mozzarelly. Pečeme 20 až 25 minut dozlatova.

Dorty – inspirativní fotogalerie

 

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 60 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: comumapitadadeacucar.blogspot.com

28.3.2012 12:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist