Recepty: Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Zakousněte se s námi do horkého, křupavého řízečku, který voní po bylinkách. Recept na přípravu je velmi jednoduchý. Dobrou chuť.

121355-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

•    4 kusy kuřecích prsou
•    8 stroužků česneku
•    2 vejce
•    1 zakysaná smetana
•    strouhanka
•    olej na smažení
•    mléko
•    sůl a pepř
•    máslo
•    bylinky dle chuti (pažitka, petrželka, libeček, rozmarýn)

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou.

2. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou hmotou obalíme řízky a vložíme do nasekaných bylinek dle chuti smíchaných se strouhankou. Strouhanku řádně přimáčkneme na maso. Klidně můžeme celou proceduru ještě jednou opakovat, není nutností. Smažíme po obou stranách dozlatova na česnekovém oleji.

3. (Česnekový olej vytvoříme tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení, a až je olej skoro rozpálený, vhodíme do něj oloupané stroužky česneku.

4. Česnek necháme osmažit do zlatavé barvy a vyndáme jej.) Do takto připraveného oleje klademe řízky. Po usmažení necháme přebytečný olej odsát do ubrousku. Každý ještě horký řízek poklademe tenkým plátkem másla, aby se krásně na řízku rozpustilo a ihned podáváme.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 60 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto:whatimadefordinnertonight.blogspot.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

 


 

11.11.2011 11:11

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist