Recepty: Bylinkové těstoviny mnoha vůní

Věděli jste že piniové oříšky jsou vlastně semena borovice? Jsou bohaté na tuk a dále na biologicky kvalitní proteiny. Jelikož je jich relativně málo, jsou docela drahé, proto se využívají k dozdobení, nebo doplnění pokrmů.

111439-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

INGREDIENCE:

500g jakýchkoliv těstovin dle chuti
4 lžíce strouhanky
svazek zelené petzrželky
snítka oregana
pažitka
125 ml olivového oleje
3 stroužky česneku
60g piniových oříšků
60g parmezánu
sůl

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Těstoviny uvařte v osolené vodě, sceďte a uchovejte v teple.

2. Omyté a okapané natě nasekejte najemno a přimíchejte ke strouhance. Na pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje, prolisujte do něj olej, přidejte oříšky, strouhanku s bylinkami a osolte.

3. Opékejte na pánvi asi 5 minut, dokud strouhanka nezhnědne (nesmí být tvrdá).

4. Pánev odstavte a udržujte v teple. Smíchejte uvařené těstoviny se zbylým olejem a bylinkovou strouhankou.

5. Před podáváním posypte nastrouhaným parmezánem.

Množství: pro 3 osoby
Doba přípravy: 30 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Dorty – inspirativní fotogalerie

22.1.2011 4:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist