Recepty: Bramborová polévka

Klasická česká bramborová polévka, která vás v chladnějším podzimním období zahřeje. Jako přílohu doporučujeme čerstvý chléb. Dobrou chuť.

INGREDIENCE:

2-3 brambory, nakrájené na kostičky
150 g zeleniny (mrkev, celer)
3 lžíce sušených hub (můžete i čerstvé, ty ale přidejte až později)
3 lžíce tuku
1,5 litru vody
1 cibule
1 lžíce mouky
2 stroužky česneku
bujónová kostka, masox
petrželka
majoránka
kmín
sůl

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Opláchnuté sušené houby namočíme do tří lžic studené vody a necháme nabobtnat.

2. Na polovině dávky tuku osmahneme nakrájenou cibuli a očištěnou zeleninu nakrájenou na kostičky. Po osmahnutí zalijeme vodou a necháme povařit.
 
3. Asi po deseti minutách přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, polévku osolíme a přidáme do ní houby, trochu kmínu a ochutíme masoxem.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Ze druhé části tuku a mouky připravíme světlou jíšku a za stálého míchání ji zavaříme do polévky.

5. Vaříme, dokud zelenina, brambory a houby nejsou měkké. Do polévky přidáme prolisovaný česnek, majoránku, dochutíme solí a ještě 1–2 minuty zvolna vaříme. Posypeme jemně nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

 

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 45 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: specials.sunstar.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

1.10.2012 12:57

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist