Recepty: Bramborová polévka

Klasická česká bramborová polévka, která vás v chladnějším podzimním období zahřeje. Jako přílohu doporučujeme čerstvý chléb. Dobrou chuť.

INGREDIENCE:

2-3 brambory, nakrájené na kostičky
150 g zeleniny (mrkev, celer)
3 lžíce sušených hub (můžete i čerstvé, ty ale přidejte až později)
3 lžíce tuku
1,5 litru vody
1 cibule
1 lžíce mouky
2 stroužky česneku
bujónová kostka, masox
petrželka
majoránka
kmín
sůl

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Opláchnuté sušené houby namočíme do tří lžic studené vody a necháme nabobtnat.

2. Na polovině dávky tuku osmahneme nakrájenou cibuli a očištěnou zeleninu nakrájenou na kostičky. Po osmahnutí zalijeme vodou a necháme povařit.
 
3. Asi po deseti minutách přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, polévku osolíme a přidáme do ní houby, trochu kmínu a ochutíme masoxem.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Ze druhé části tuku a mouky připravíme světlou jíšku a za stálého míchání ji zavaříme do polévky.

5. Vaříme, dokud zelenina, brambory a houby nejsou měkké. Do polévky přidáme prolisovaný česnek, majoránku, dochutíme solí a ještě 1–2 minuty zvolna vaříme. Posypeme jemně nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

 

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 45 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: specials.sunstar.com

Dorty – inspirativní fotogalerie

1.10.2012 12:57

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist