Recepty: Hovězí Bourguignon

Čím se nejlépe zahřát, než dobrým horkým pokrmem, jako je hovězí bourguignon? Uvařte si ho podle našeho receptu. Přejeme vám dobrou chuť.

INGREDIENCE:

800 g  hovězího masa zadního
350 ml  červeného vína
100 g  žampionů
1 svazek čerstvých bylin – petrželky, tymiánu, bobkového listu a rozmarýnu
3 ks stroužky česneku
2 ks mrkve
2 ks cibule
3 lžíce olivového oleje
70 g másla
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce hladké mouky
několik kuliček černého pepře
hovězí vývar dle potřeby
sůl

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Hovězí maso nakrájíme na kostky (3×3 cm) a promícháme v míse s cibulí a mrkví nakrájenou na kolečka a na plátky nakrájeným česnekem.

2. Zalijeme červeným vínem, přidáme svazek bylin a necháme v chladu marinovat do druhého dne.

3. Druhý den slijeme přes síto víno a vybereme okapané maso a zeleninu. Bylinky vyndáme a spolu s marinádou uschováme na pozdější použití.

4. V širším hrnci se silnější stěnou zprudka za stálého míchání osmahneme okapané maso a zeleninu.

5. Mírně osolíme a okořeníme pepřem, přidáme marinádu, bylinky a na půlky nakrájené žampiony.

6. Přikryjeme poklicí a necháme na velmi mírném plameni dusit, pozvolna, tak 3 hodiny, směs podle potřeby podléváme teplým hovězím vývarem.

7. Máslo dáme do menší mističky, přidáme k němu mouku a prsty třeme dohladka. Z máslové směsi vytvoříme dvě menší kuličky a těmi zahustíme bourguignon. Poté ochutíme protlakem a ještě krátce povaříme.

8. Bourguignon servírujeme s různě upravenými brambory, těstovinami nebo čerstvou bagetou.

Množství: pro 3-4 osoby
Doba přípravy: 3 hod 20 min plus doba marinování

Dobrou chuť!

Foto: manusmenu.com

27.1.2015 11:44

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist