Recepty: Borůvkový koláč s vanilkou a mandlemi

Přemýšlíte nad sladkou tečkou, kterou si o víkendu určitě zasloužíte? Zkuste si upéct náš výtečný borůvkový koláč. A s vanilkovou zmrzlinou je bezkonkurenční!

INGREDIENCE:

1 vaječný bílek
½ šálku másla (pokojová teplota)
¼ šálku hnědého cukru 
½ lžičky vanilkového extraktu
1 ¼ šálku hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
1 ½ šálku mandlí
1 ¼ šálku mražených borůvek
¼ šálku cukru

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Předehřejte troubu na 180° C.

2. Ve velké míse smíchejte vaječný bílek, máslo, hnědý cukr a vanilkový extrakt, míchejte vařečkou do té doby, než se utvoří jemný krém. Do krému vmíchejte mouku, kypřící prášek a jedlou sodu. Nakonec přisypte mandle. Vše smíchejte a vytvořte těsto.

3. Ve druhé míse smíchejte borůvky s cukrem.
 
3. 2/3 těsta rovnoměrně rozprostřete na dno vymazaného pekáče. Poté na těsto naskládejte borůvky s cukrem a nakonec přikryjte borůvky zbývajícím těstem.

4. Pečeme 25 až 30 minut dozlatova. 
 

Dorty – inspirativní fotogalerie

Množství: pro 6 osob
Doba přípravy: 45 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto: themotherhuddle.com

15.6.2012 12:40

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist