Domů > Recepty > Recepty: Americké kotletky
Recepty: Americké kotletky
Vepřové maso můžeme upravovat na nekonečné množství způsobů. Americké kotletky jsou velmi chutnou variantou, která jistě zachutná celé vaší rodině.
INGREDIENCE:
cca 1 kg vepřové pečeně s kostí vcelku
1 sáček grilovacího koření
1 kořen zázvoru
3 stroužky česneku
1 lžička provensálského koření
2 lžíce protlaku
2 lžíce oleje
1 velká cibule
1 smetana 12 %
jíška Knorr světlá
polévkové koření, sůl, pepř
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Maso nařežeme k spodní kosti, nedořezáváme až dolů, aby maso drželo pohromadě podél kosti a jednu mezi kostí, vzniknou tak dvě kotlety jedna s kostí a jedna bez.
2. Do každé z kotlet dáme půl kolečka cibule a pomažeme celé marinádou z koření, česneku, nastrouhaného zázvoru, oleje a protlaku – aj, v mezerách.
3. Dáme do pekáčku marinovat do druhého dne. Dáme péct na 200°C cca hodinku přiklopené, pak jen chvilku pro zlatou barvičku.
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
4. Můžeme podávat bez omáčky, nebo si ji udělat, je to pak „šmakovnější“. Maso vyndáme z pekáčku a výpek dáme na plotnu a vyvaříme, posypeme polévkovým kořením, když je třeba a podlijeme vodou cca 200 ml.
5. Zahustíme jíškou Knorr a provaříme. Přilijeme smetanu a promícháme a je hotovo.
Množství: pro 2 osoby
Doba přípravy: 45 min
Dobrou chuť!
Další recepty
Foto:emmausdiner.com