Recepty: Americké kotletky

Vepřové maso můžeme upravovat na nekonečné množství způsobů. Americké kotletky jsou velmi chutnou variantou, která jistě zachutná celé vaší rodině.

INGREDIENCE:

cca 1 kg vepřové pečeně s kostí vcelku
1 sáček grilovacího koření
1 kořen zázvoru
3 stroužky česneku
1 lžička provensálského koření
2 lžíce protlaku
2 lžíce oleje
1 velká cibule
1 smetana 12 %
jíška Knorr světlá
polévkové koření, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Maso nařežeme k spodní kosti, nedořezáváme až dolů, aby maso drželo pohromadě podél kosti a jednu mezi kostí, vzniknou tak dvě kotlety jedna s kostí a jedna bez.

2. Do každé z kotlet dáme půl kolečka cibule a pomažeme celé marinádou z koření, česneku, nastrouhaného zázvoru, oleje a protlaku – aj,  v mezerách.

3. Dáme do pekáčku marinovat do druhého dne. Dáme péct na 200°C cca hodinku přiklopené, pak jen chvilku pro zlatou barvičku.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

4. Můžeme podávat bez omáčky, nebo si ji udělat, je to pak „šmakovnější“. Maso vyndáme z pekáčku a výpek dáme na plotnu a vyvaříme, posypeme polévkovým kořením, když je třeba a podlijeme vodou cca 200 ml.

5. Zahustíme jíškou Knorr a provaříme. Přilijeme smetanu a promícháme a je hotovo.

Množství: pro 2 osoby
Doba přípravy: 45 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Foto:emmausdiner.com

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie


5.1.2012 3:18

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist