Domů > Recepty > Recepty – středomořská bramborová omeleta
Recepty – středomořská bramborová omeleta
Jednoduchý recept na chutnou večeři, kterou bez problémů zvládnete připravit v pracovním týdnu.
INGREDIENCE:
4 větší brambory
1 brokolice
1 lžíce másla
1 lžička oleje
1 cibule
sůl, mletý pepř
špetka muškátového oříšku
špetka mletého kmínu
6 vajec
1 dl mléka
50 g sýra (gouda, eidam)
1 – 2 lžíce usekané petrželky
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Omytou brokolici rozebereme na růžičky a vložíme do osolené vroucí vody. Povaříme asi 2 minuty, pak brokolici slijeme, zchladíme, poté překrojíme na hrubší kousky.
2. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky.
Ve větší a hlubší pánvi rozehřejeme máslo a olej, vsypeme jemně nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.
3. Přidáme brokolici, plátky brambor, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem a kmínem, promícháme a chvíli společně opékáme a prohřejeme.
4. Poté obsah pánve zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem nebo smetanou, solí, nahrubo nastrouhaným sýrem a polovinou petrželky.
5. Pečeme na mírném ohni, dokud vejce zespodu nezpevní. Pak pánev přendáme do trouby pod rozpálený gril a asi 2 minuty dopečeme, anebo omeletu obrátíme pomocí většího talíře tak, že talířem přiklopíme pánev, kterou rychle obrátíme dnem vzhůru.
6. Z talíře pak obracenou omeletu necháme sklouznout zpět na pánev a dopečeme ji.
Omeletu necháme pak chvíli odpočinout, aby se zpevnila, a potom ji krájíme na jednotlivé porce a sypeme zbylou čerstvou petrželkou.
Množství: pro 2 osoby
Doba přípravy: 20 min
Dobrou chuť!
Další recepty
Jednohubky a chuťovky – inspirativní fotogalerie