Recept: Grilovaná žebírka mistra šéfkuchaře

Čím déle necháte žebírka odležet, tím chutnější a křehčí budete mít maso. Podávejte s pečivem, různými omáčkami a zeleninovým salátem.

INGREDIENCE:

1 kg vepřových žebírek
100 ml kečupu
70 ml oleje
4 lžíce medu
4 lžíce sojové omáčky
1 lžička vinného octa
1 lžička drceného pepře
1 lžička drceného koriandru
4 stroužky česneku
1 cibule, chilli koření

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Vepřová žebírka nakrájejte na menší kousky.

2. V míse smíchejte kečup, olej, med, soj. omáčku, lžičku vinného octa, cibuli (rozmixovanou nebo umletou v mlýnku na maso), prolisované stroužky česneku, drcený pepř, drcený koriandr a podle chuti chilli koření. Přísady promíchejte, do marinády vložte žebírka, dobře je v ní obalte ze všech stran a nechte, nejlépe do druhého dne, rozležet.

3. Opékejte zvolna z obou stran na grilu nebo pod grilem v troubě, občas potírejte marinádou.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 min

Dobrou chuť!

Další recepty

Obložené mísy – inspirativní fotogalerie


 

16.1.2011 12:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist