Předtím a potom – proměna interiéru do anglického stylu

Původní zařízení i ladění rodinného domu bylo poplatné devadesátým letům minulého století – zelená s cihlovou, těžkopádný rustikální styl a do toho kousky posbírané v cizině. Výsledkem byl mišmaš, ve kterém se už necítil dobře ani sám majitel. Jak dopadla proměna v anglickém stylu?

Pan Jaroslav si rodinný dům nechal postavit před necelými 20 lety a při jeho stavbě dal volnou ruku architektovi, což se později ukázalo jako ne úplně šťastné řešení. Výsledkem byl době poplatný interiér, který časem zastaral. Obrátil se na studio z Fusion, Design & Fengshui, aby jeho domu vtiskli řád a opět z něho vytvořili místo, kde se mu bude příjemně žít. Pan Jaroslav nemá vyhraněný styl, ale dává přednost zdobnějšímu stylu před jednoduchým. Také si nepřál žádné stavební úpravy.

Ložnice jako ze zámku

První přišla na řadu ložnice, které dominovaly zelené záclony spolu se zelenými dveřmi, bukový nábytek a barevné povlečení. Pan Jaroslav měl problém se zde dobře vyspat a nevyhovovaly mu ani malé úložné prostory.

Z původního vybavení zůstala pouze kvalitní matrace s polohovatelným roštem, jinak bylo vše nahrazeno novým nábytkem, vyrobeným na míru. Stěna u dveří byla celá využita jako úložný prostor. K již barevně výrazné podlaze byly zvoleny tlumenější tóny nábytku a jeho doplňků jako obložení stěny či krytu na radiátoru.

Pokoj také dostal nové záclony, závěsy, světla, systém lampiček a nové křeslo. Ke kvalitnímu spánku určitě pomohl i fakt, že se majitel nechal přemluvit ke zrušení velké televize, která byla umístěna přímo před postelí.

Obývák s pánským koutem

Další místností, která zaznamenala větší úpravy, byl obývací pokoj s jídelnou. Prostor rodině vyhovoval, panu majiteli chyběl jakýsi pánský kout, kde by se mohl s pánskou částí návštěvy oddělit od dam klábosících na sedačce v obýváku.

Velmi rušivě působila směsice stylů od křišťálového lustru, po technické bodovky, rustikální krb a výraznou výmalbu v sytě žlutých a cihlových tónech. Po dlouhém přemlouvání se designérkám podařilo přesvědčit pana Jaroslava o jediné větší stavební úpravě, a to novém krbu, který by nepůsobil tak dominantním, rustikálním dojmem jako ten původní.

Základem změny byla již zmíněná výměna krbu spolu s obložením a zabudování uložení krbového dřeva do stěny. Dále byla změněna veškerá světla, záclony, závěsy, výmalba a vznikl i prostor pro vysněný pánský kout.

Do toho zvolili koženou sedačku v tolik milovaném anglickém stylu, doplněnou o masivní bar, který vycházel z barev již existující televizní skříňky v obýváku. Prostor pánského koutu je zvýrazněn krásnou, tmavě hnědou vinylovou tapetou se zlatým žíháním.

Další úpravy ve formě změny nábytku proběhly např. při zařizování předsíně, vstupní haly či doplňků v koupelně pro paní domu.

Foto Fusion, Design & Fengshui

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist