Pražské bistro láká na ostružinovou marmeládu

Rádi zkoušíte nové věci? Máte chuť navštívit něco opravdu originálního? Nestůjte v davu. Přijďte do Proti Proudu.

(Zdroj: archiv redakce)

Nové bistro s výstižným názvem Proti Proudu najdete v pražském Karlíně. Navrhla ho firma Mimosa Architekti ve spolupráci se společností Modulora. Výsledek slibuje působivý prostor inspirovaný elektrickým proudem. Pojďme se podívat dovnitř.

Elektrické dráty kam se podíváte

Největší místo zabírá rozhodně barová zeď, kterou tvoří bílá děrovaná překližka. Otvory vytvářejí mřížku, která se působivě rozbíhá v síť elektrických drátů. Na nich se nachází samostatné vypínače ke každému světlu v bistru. Obsluha tak může zapínat a vypínat stropní světla u každého stolku podle toho, jestli je zrovna volný či obsazený. Tento zajímavý detail pomáhá šetřit energii. Na barovou stěnu jsou dále připevněny poličky s veškerým potřebným nádobím.

Pražské bistro láká na ostružinovou marmeládu
Pražské bistro láká na ostružinovou marmeládu
Pražské bistro láká na ostružinovou marmeládu
Pražské bistro láká na ostružinovou marmeládu
Pražské bistro láká na ostružinovou marmeládu
Pražské bistro láká na ostružinovou marmeládu

In coffee we trust

Všechny stěny i strop jsou vymalovány bíle. Prostor tak působí jednoduše a nechá vyniknout černé kabely. Závěsné lampy tvoří geometrický vzorec. Kamenný vzor na podlaze skvěle pasuje s masivními dubovými pulty. Židličky mají tradiční designy. Světlé jsou součástí Bentwood Collection, díla návrháře Tona A. S. Příjemně kontrastují s černými. Dubové stolky celý prostor tematicky doplňují.

Odhalené kabely dodávají bistru umělecko-průmyslový styl, který rozbíjí masivní barový pult s mottem vyřezaným mottem „In coffee we trust“. Tento prvek návštěvníky nejen vítá, ale zároveň jim ukazuje, proč sem zavítat znovu.

Kakao a ostružiny, návrat do dětských let

Ani jídelníček není co do originality a vkusu pozadu. Menu nabízí všechny pokrmy od snídaní po večeře a kromě standardního výběru můžete ochutnat i některé alternativní perličky. Tak například pomazánku s názvem bistra, tedy Proti Proudu, jejíž ingredience jsou tajné. Na požádání vám obsluha přinese testovací vzorek. Stoprocentně vám také zachutná Zamilovaný koláč nebo Citronový koláč s pusinkou. Další jídla nejsou ani tak alternativní, jako spíš domácí a babičkovská. Kde jinde si k snídani dáte domácí ostružinovou marmeládu s kakaem?

Martina Gillichová
Foto: homedit.com

Publikováno: 21.09.2016

Mohlo by vás dále zajímat