Pot au feu

Polévky a nebo pokrmy, které nám polévky připomínají, vnímáme většinou jako předkrm. Francouzi, stelně jako např. Rusové ale polévky jedí také jako hlavní chod a nutno dodat, že někdy se jedná o opravdu sytý pokrm typu ruský boršč nebo delikátní francouzské bujabézy (bouillabalsse). Zkuste „pot au feu“, je to jednouché a elegantní.

Postup přípravy

Vodu přivedeme do varu, vmícháme Consommé Chef a krátce povaříme. Do vývaru vložíme spařený šál masa a pozvolna vaříme, až je maso měkké. Ke konci varu do polévky přidáme hrubě nakrájenou kořenovou zeleninu, cuketu a patisony. Nakonec přidáme oloupaná a očištěná rajčata. Podáváme s bagetou jako hlavní chod, dozdobíme řeřichou. Polévku můžeme na konci doladit trochou sherry.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Suroviny pro přípravu

40g      CHEF Consommé
2l         vody
400g    mrkve
400g    celeru
400g    cukety
300g    žlutého a zeleného malého patisonu
300g    hovězího masa
300g    mladé zelené cibulky
řeřicha
rajče
Další recepty
Red.
Foto Nestlé profesionál

Dorty – inspirativní fotogalerie

12.6.2008 12:03
Více o tématu: zelené

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist