Pot au feu

Polévky a nebo pokrmy, které nám polévky připomínají, vnímáme většinou jako předkrm. Francouzi, stelně jako např. Rusové ale polévky jedí také jako hlavní chod a nutno dodat, že někdy se jedná o opravdu sytý pokrm typu ruský boršč nebo delikátní francouzské bujabézy (bouillabalsse). Zkuste „pot au feu“, je to jednouché a elegantní.

125432-1100x618.jpg Celá galerie 1 Zdroj: archiv redakce

Postup přípravy

Vodu přivedeme do varu, vmícháme Consommé Chef a krátce povaříme. Do vývaru vložíme spařený šál masa a pozvolna vaříme, až je maso měkké. Ke konci varu do polévky přidáme hrubě nakrájenou kořenovou zeleninu, cuketu a patisony. Nakonec přidáme oloupaná a očištěná rajčata. Podáváme s bagetou jako hlavní chod, dozdobíme řeřichou. Polévku můžeme na konci doladit trochou sherry.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie

Suroviny pro přípravu

40g      CHEF Consommé
2l         vody
400g    mrkve
400g    celeru
400g    cukety
300g    žlutého a zeleného malého patisonu
300g    hovězího masa
300g    mladé zelené cibulky
řeřicha
rajče
Další recepty
Red.
Foto Nestlé profesionál

Dorty – inspirativní fotogalerie

12.6.2008 12:03

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa bydlení?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@living.cz

TOPlist